Par to ceļošanu tagad...

Baiba Puriņa 26.novembris 2020, 16:00
 
pexels.com
Pasaule ir vaļā! Šķiet, ka no šīs dogmas negrasāmies atteikties arī tad, kad tā tomēr drusku "aizvērusies". Zinu, ka ceļošana noteikti daudziem ir viena no nozīmīgākajām dzīves sastāvdaļām (esmu turpat līdzās), taču vai patiesi šobrīd ir īstais laiks ļauties piedzīvojumiem ārzemēs?

Arī man patīk ceļot! Ļoti! Taču vasarā manī uzjundīja dusmas, kad soctīklos sāka parādīties atvaļinājumu foto ārzemēs. Kad pat paziņu lokā cilvēki nolēma doties uz tālākiem galamērķiem. Gruzdēja jautājums - vai tiešām šogad nav iespējams nedaudz paciesties un savus grandiozos plānus realizēt, piemēram, nākamgad?

Piemēram, šobrīd dziedātāja Aija Andrejeva ir devusies ekspedīcijā uz Peru. Visādi citādi es ar sajūsmu teiktu, ka brīnišķīgs piedzīvojums. Taču pandēmijas laikā, būsim atklāti, Peru ar jauno koronavīrusu inficēties gribētos vismazāk.

Jāteic, ka arī manā draugu lokā ir cilvēki, kuri tomēr nolēma šķērsot robežas un doties uz ārvalstīm. Jā, viņi devās ar savu automašīnu, ievēroja drošības pasākumus augstākajā mērā un atgriežoties apzinīgi pavadīja 10 dienas pašizolācijā. Taču teikt, ka pilnībā atbalstu viņu lēmumu, nevaru.

Protams, katrai monētai ir divas puses. Pavasarī tūrisma nozare piedzīvoja pamatīgu triecienu visā pasaulē un nav brīnums, ka, vīrusam nedaudz pierimstot vasarā, parādījās neiedomājami kārdinoši piedāvājumi. Daudzi tiem ļāvās.

Gribu gan akcentēt, ka šobrīd nerunāju pa tiem, kam ceļošana saistīta ar darba pienākumiem. Tas ir pavisam cits stāsts.

Pirms mani nomētājat ar akmeņiem, būsim atklāti - vasarā Covid-19 gadījumi lielākoties veidojās no ceļotājiem. Protams, nevaram tagad visu vainu uzvelt viņiem, bet vai tiešām atpūta, piemēram, pie Vidusjūras, ir tā vērta, lai pēcāk, nedod dies, sastaptos aci pret aci ar jauno koronavīrusu?

Ceļošana mums ir kļuvusi par neatņemamu dzīves sastāvdaļu. Tomēr, vai laikā, kad pat pārvietošanās pa Rīgu var beigties ar pozitīvu testu, mums patiešām jāpamēģina vīrusu pameklēt arī citās valstīs? Es vienmēr esmu uzkatījusi, ka pret vīrusu jāatiecas ar piesardzību. Ne paniku, ne bailēm, bet apdomīgu piesardzību. Kādā brīdī mēs to uzveiksim un tad atgūsim arī mūsu dārgo ceļošanas brīvību. Bet varbūt šobrīd labāk pasēžam tepat?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:45

Jaunākās diskusijas