Vai Rebeka izdarīja pareizu izvēli?

Viktorija Gabrjuna 6.augusts 2020, 14:00
 
Ekrānšāviņš no Instagram
Tāpat kā par Latvijas svarcēlājas (nu jau bijušās) Rebekas Kohas lēmumu pievērsties islāmam izteikušies daudzi, teju katram ir arī viedoklis par viņas lēmumu noslēgt karjeru. Vai Rebeka Koha pieņēma pareizu lēmumu?

Pēc tam, kad tika paziņots par Kohas lēmumu noslēgt karjeru, šo tēmu aktīvi sāka apspriest arī sociālajos tīklos.

Jau vēstījām, ka, piemēram, politiķis Aldis Gobzems atbalsta Rebekas Kohas lēmumu noslēgt karjeru.

"Paldies Dievam, Rebeka Koha necels svarus. Sievietēm diez ko nepiestāv," rakstīja Gobzems.

Tāpat vēstījām, ka, komentējot Latvijas svarcēlājas Rebekas Kohas lēmumu noslēgt sportistes karjeru, mikroblogošanas vietnes Twitter lietotājiem ir dažādi viedokļi. Liela daļa tomēr pauda nožēlu, ka Latvija ir "zaudējusi" tika labu sportisti.

Bet kāda Twitter lietotāja komentārs, kas vislabāk pauž arī manu nostāju, ir šāds:

"Žēl, olimpisko medaļu pretendente svarcēlāja Rebeka Koha 22 gadu vecumā noslēdz karjeru. Prieks, olimpisko medaļu pretendente svarcēlāja Rebeka Koha noslēdz karjeru, vairs nebojās veselību."

Jā, Rebeka var lepoties ar izciliem panākumiem sacensībās, desmitiem godalgotu medaļu un, protams, sportiste veiksmīgi nesa Latvijas vārdu pasaulē un tāpēc ir žēl.

Bet, no otras puses, profesionālais sports, tā ir smaga cīņa pašam ar sevi. Nereti tiecoties pēc izciliem rezultātiem, negatīvi tiek ietekmēta veselība. Varbūt, no šāda skatupunkta skatoties, Rebekai tiešām vajadzēja apstāties?

Jā, daudzi runā, ka Kohas lēmuma pamatā bija pievēršanās islāmam, tā teikt, starp mīlestību un sportisko karjeru izvēlējusies pirmo. Es gan tik kategoriski atsakos domāt. Lieta tāda, ka mēs savus viedokļus balstām uz to, ko ieraugām, izlasām internetā. Sportiskās traumas, veselības pasliktināšanās, islāms, mīlestība - tie ir argumenti, kurus mēs smeļamies no medijos paustā, bet patiesos argumentus zina tikai pati Rebeka un viņa tuvākie cilvēki.

Tāpēc, no vienas puses, protams, žēl zaudēt labu sportisti, bet, no otras puses, izvēle ir jārespektē.

Paldies Rebekai par paveikto sportā!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:57

Jaunākās diskusijas