Viltus ziņu "tēvs" izpērk grēkus?

Lelde Veinberga 7.jūlijs 2020, 18:39
 
Pixabay
Pirms neilga laika, "šķirstot" sociālos tīklus, uzdūros jaunākajām Nika Endziņa (arī pazīstams kā Neids) aktivitātēm. No viltus ziņu portālu vadīšanas, mūziķa Andra Kiviča izaicināšanas uz boksa maču un draudiem "likvidēt ķīniešus" jaunais cilvēks pārmeties uz labdarību. Patiešām?

Izrādās neesmu vienīgā un arī citi cilvēki ar skepsi vēro Endziņa aicinājumus ziedot kāda bezpajumtnieka izmitināšanai īres dzīvoklī. Raidījums "Bez Tabu" painteresējās, vai patiesi šī nav kāda krāpšanas shēma un jaunais cilvēks ar vīrieti, kam it kā izpalīdz, nav visu sarunājuši.

Raidījums nepieteiktā vizītē apmeklē dzīvokli, kas it kā tiekot īrēts bezpajumtnieka vajadzībām. Tajā patiešām izdodas sastapt Nika Endziņa video redzamo vīrieti. Viņš noliedz, ka Neids viņam maksātu par piedalīšanos video. Tāpat Endziņš sūrojies, ka ziedotāji būs aktīvāki...

Lai kā arī būtu, varam tikai cerēt uz to labāko, ka cilvēks dzīves mācību ir dabūjis un vēlas mainīties. Tomēr... mani tas diemžēl nepārliecina. Jaunais vīrietis jau nonāca policijas redzeslokā un pat līdz tiesai par viltus ziņu izplatīšanu, kurās, piemēram, klāstīja, kā sabrucis tirdzniecības centrs "Alfa" Rīgā ar simtiem bojāgājušo. Mācību guva? Nē! Turpināja, izmantojot sociālos tīklus, mētāties ar apvainojumiem, kas pat viņu pašu iemeta lamatās - profesionāls bokseris ar viņu izrēķinājās ringā. Tagad atkal, uz jaunā koronavīrusa fona, viņš izplatīja aplamības un naidīgas runas. Rezultātā - maijā prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā Endziņš aicinājis likvidēt ķīniešus.

Man vairāk tas izskatās, ka cilvēks mainījis pieeju. Nodarbojoties ar labdarību nav nepieciešams dokumentēt katru savu labo domu un darbu...

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas