Vai slavenībām ir atļauts nogalināt?

Viktorija Gabrjuna 2.jūlijs 2020, 13:00
 
Tass/Scanpix/LETA
Viena no skaļākajām pēdējā laika tēmām Krievijas šovbiznesā noteikti ir aktiera Mihaila Jefremova izraisītā traģiskā avārija Maskavas centrā. Mēs lasām skaļus ziņu virsrakstus par to, cik Jefremovam pēc notikušā ir grūti, kā viņš cieš un pārdzīvo, un atrodas mājas arestā, bet rodas jautājums - vai viņš saņems reālu sodu vai tiks sveikā cauri?

Kā zināms, 56 gadus vecais Krievijas aktieris Mihails Jefremovs izraisījis traģisku avāriju Maskavas centrā.

Oficiāli bija lasāms, ka Jefremovs atzinis savu vainu avārijā, kurā gāja bojā auto šoferis, kurā ietreicās aktieris. Viņš uzsvēra, ka gatavs saņemt visbargāko sodu. Jefremovs bija sēdies pie auto stūres stiprā alkohola reibumā. Viņš ietriecās pretīm braucošā furgonā. Aktieris avārijā necieta, savukārt otra auto vadītājs guva smagas traumas un slimnīcā nomira. Jefremovam draud cietumsods līdz pat 12 gadiem.

Pagaidām tas ir viss, kas mums zināms, ja vien vēl neskaita informāciju par Jefremova bēdām un veselības likstām pēc avārijas, piemēram, piedzīvoto sirdstrieku, smago slimību.

Rodas jautājums, kas un ko mēģina panākt, izplatot tieši šādu informāciju.

Vai tie nav centieni panākt soda mīkstināšanu? Iežēlināt tos simtus un tūkstošus cilvēku, kas vēl pirms laika apbrīnoja iemīļoto aktieri, bet tagad vēl viņam daudzus gadus aiz restēm.

"Shēma" patiesībā varētu būt ticama - no sākuma iežēlināt tautu un atgūt cilvēku atbalstu un pēc tam ar šo pamatu zem kājām jau runāt ar nopietnajiem policijas un tiesas vīriem, iespējams, naudas valodā.

Es nesaku, ka tas tiešām tā ir, taču, manuprāt, atpazīstamība un "zvaigznes" statuss ir lielisks ierocis, kā par pastrādātu noziegumu saņemt mazāku sodu. Un slavenības to izmanto.

Iepriekš tas ir izdevies arī citām Krievijas zvaizgnēm, uz kuru rīcību, piemēram, dzērumā, tika pievērtas acis. Vai tas izdosies arī Jefremovam? Rādīs laiks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas