Vai ticēt pareģojumiem par Covid-19?

Baiba Puriņa 25.maijs 2020, 19:00
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Kur nu vēl labāki apstākļi astroloģiskām analīzēm, pareģojumiem un pat dažādām "pesteļošanām", kad visi esam nedaudz apjukuši jaunā koronavīrusa pandēmijas radītajā jūklī? Kam taisnība? Kam ticēt? Vai vispār ticēt?

Nav noslēpums, ka kad kaut ko nespējam vairs izskaidrot un loģika nepalīdz, vēršamies pie neizskaidrojamā vai savu likteni skaidrojam ar citiem spēkiem un parādībām, ne saviem lēmumiem.

Vieni paļaujas uz astrologu prognozēm. Piemēram, pazīstamais krievu astrologs Globa izteicies, ka vīrusa izplatības tempi varētu mazināties šī gada rudenī tā iemesla dēļ, ka tiks atrasti veidi, kā ierobežot un vismaz daļēji uzveikt jauno vīrusu. Krievu astroloģe Tatjana Lukaševica vēl decembra sākumā precīzi prognozēja pandēmiju un norādījusi, ka tagad, lai gan pamazām cilvēki sāk atslābt un mazinās noteiktie ierobežojumi, Covid-19 nekur nepazudīs un rudenī gaidāms slimības otrais vilnis. Savukārt britu astrologs Ariks Ksanders sastādījis vīrusa astroliģisko karti un norāda, ka iepriecinošā ziņa ir tā, ka vīruss pazudīs tikpat ātri, cik parādījies, jo karte nekādā veidā nenorāda uz to, ka tas izplatīsies ilgstoši.

Ticēt vai neticēt šādiem apgalvojumiem? Jāteic, ka daudzi no tiem nereti kontrastē ar zinātnieku sacīto taču arī to viedokļi un nostādnes par vīrusu un tā izplatību mēdz veidot viedokļu sadursmes pašu starpā. Šis laikam ir cerības jautājums - labas ziņas pandēmijas laikā gaidām tik ļoti, ka ikvienu no tām uztversim kā vēlamo. Vai tā būtu cerīga astrologa prognoze, vai pozitīvs speciālsta secinājums.

Jaunais koronavīruss radījis daudz jaunu un neparastu jautājumu - vai asinsgrupa ietekmē saslimšanas iespējas, vai vakcīnas patiesībā ir "čipošana", vai vīruss vispār ir īsts utt. Kur mēs tiem meklējam atbildes, jau ir mūsu pašu ziņā- vai ik dienas sekojam jaunākajai saslimušo statistikai un oficiālajiem paziņojumiem, vai meklējam atbildi zvaigznēs. Man gribas domāt, ka var darīt abas lietas, vien saglabājot to veselo saprātu. Bet tad jūs man jautāsiet, kas ir veselais saprāts?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:10

Jaunākās diskusijas