"Kovida" krīze - tirgotāju un krāpnieku "pļaujas laiks"?

Lelde Veinberga 6.aprīlis 2020, 19:15
 
Pixabay
Tas nav nekas jauns - viena (vai daudzu) nelaime var būt citu zelta bedre. Un to varam novērot arī tagad – sabiedrības vēlmi sevi un citus pasargāt no jaunā koronavīrusa infekcijas Covid-19 citi izmanto, lai "uzvārītos" vai apkrāptu.

Protams, lielai daļai veikalu un to darbinieku jāsaka milzīgs paldies, ka viņi turpina strādāt. Tāpat bez ierunām tiek ieviesti valstī noteiktie ierobežojumi. Piemēram, ka brīvdienās tirdzniecības centri nestrādā. Vien aptiekas, pārtikas veikali un dažas citas tirdzniecības vietas.

Taču situācija tiek izmantota ļaunprātīgi - neiedomāji augstās cenas par dezinfekcijas līdzekļiem, medicīniskās sejas maskas drīz jau būs modes dizaineru cenās un "brīnumlīdzekļi" pret jauno koronavīrusu.

Tas patiešām ir skumji, ka šādiem cilvēkiem nekas nav svēts. Vieni zaudē šajā krīzē, otri gatavi "noplēst septiņas ādas", spekulējot uz sabiedrības bailēm un vēlmi pasargāt to visdārgāko - veselību.

Tādēļ palīdzēsim viens otram šajos laikos un būsim modri pret viltus informāciju. Informējam un izglītojam draugus un kaimiņus, pasargājam seniorus un sejas maskas taisām paši.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas