Vai Ingmāram Līdakam būtu jāatgriežas zoodārzā?

Viktorija Gabrjuna 28.februāris 2020, 10:00
 
Oksana Džadana/F64
Pēc tam, kad no amata Rīgas zoodārzā atbrīvoja valdes priekšsēdētāju Ingmāru Līdaku, lielākā sabiedrības nostājās Līdakas pusē, uzsverot, ka zoodārzam jāatdod tā "seja". Vai tiešām Ingmāram Līdakam būtu jāatgriežas zoodārzā?
Izskatās, ka ar jautājumu par savu atgriešanos vai neatgriešanos zoodārzā nav ticis skaidrībā arī pats Līdaka.

Te viņš izsakās, ka labrāt vēlas atgriezties zoodārzā.

"Ceru, ka mana zoologa profesionālā pieredze arī turpmāk tur būs vajadzīga. Labprāt turpinātu te strādāt, jo tas ir mans sirds aicinājums," sacīja Līdaka, piebilstot, ka droši vien vēlētos strādāt Izglītības un informācijas nodaļā.

Taču pēc tam, kad Rīgas zoodārza kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs piedāvājis Ingmāram Līdakam turpināt darbu iestādē sabiedrības izglītošanas jomā, Līdaka atbildēja, ka piedāvājumu pieņemt nesteidz, jo neesot skaidrības par jaunās zoodārza vadības plāniem.

Viņš neizslēdza iespēju, ka darbam zoodārzā, iespējams, "uztaisīs pauzi", kamēr nebūs izraudzīta jaunā iestādes vadība, jo: "Nebūtu patīkami, ja pašreizējais pagaidu valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš mani darbā pieņemtu, bet pēc mēneša jaunā vadība atkal atlaistu," sacīja Līdaka.

Kā tad īsti ir un ko Līdaka domā par atgriešanos vecajā labajā zoodārzā? Pieļauju, ka skaļie izteikumi par vēlmi atgriezties zoodārzā no Līdakas puses izskanēja, tā teikt, vēl atlaišanas emociju iespaidā. Ir pagājis kāds laiciņš, viss apsvērts ar skaidru prātu, un redzam - iezīmējas atgriešanās plusi un mīnusi.

No vienas puses, jā, piekritīšu lielai sabiedrības daļai, kas saka - Līdakam ir jāatgriežas zoodārzā, viņa zināšanas un pieredze ir zelta vērta. Var teikt - neviens labāk par Līdaku nepārzina, kā tiek organizēta dzīve zoodārzā. Un viņš zoodārzam ir vajadzīgs jebkurā amatā, jo amata pakāpe jau zināšanas un pieredzi neietekmē, vai ne?

No otras puses, pagājušā gada 13.decembrī palika 30 gadi kopš Līdaka strādāja zoodārzā. Ir dzirdēts par pētījumiem, kad darbu iesaka mainīt pēc pieciem sešiem gadiem. Tā nu cilvēkam vajagot... Varbūt arī Līdakam vajag pamēģināt ko jaunu?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:04

Jaunākās diskusijas