Jaunais koronavīruss - "uzpūsta" ziņa vai nolemtība?

Lelde Veinberga 24.februāris 2020, 12:38
 
AP/SCANPIX/LETA
Kā jau tas bija gaidāms, jaunais koronavīruss "Covid-19" turpina savu izplatību pasaulē. Tā sen vairs nav Ķīnas problēma, bet vai vīruss "pieklauvēs un ienāks" arī Latvijā?

Vai tas ir pesimisms vai vienkārši realitātes pieņemšana, taču uzskatu, ka vīruss agrāk vai vēlāk varētu būt arī Latvijas problēma. Mūsdienu pasaules viens no mērķiem ir mobilitāte - iespēja dažās stundas nokļūt teju otrā pasaules malā. Tas ir vienkārši un ātri izdarāms! Latvijas iedzīvotāji nav izņēmums, viņi patiešām ir visur, tāpat skaidrs, ka esam galamērķis vai “transfērs” citām tautām.

Protams, jāatgādina, ka Latvijā nav atklāts neviens jaunā konoravīrusa gadījums. Mediķi aicina neuzķerties uz viltus ziņām un sekot līdzi aktuālitātēm.

Citi saka, ka tomēr šis gadījums ir visai "uzpūsts" - no parastās gripas gan Latvijā, gan pasaulē mirst daudz vairāk. Patiesi! Taču bailes, ka pret šo vīrusu vēl nav vakcīnas, raisa paniku.

Trauksmaina situācija visai ātri attīstījusies Itālijā, kur pat pārtraukts Venēcijas karnevāls. Tā kā tā ir Eiropa, notiekošais ir pavisam "ar roku aizsniedzams" arī mums. Latvieši Itālijā jau stāsta par notiekošo koronavīrusa dēļ, sakot, ka "situācija ir traka".

Tikmēr Latvijā neizskatās, ka vīruss baidītu vietējās iestādes. Lidostā ieceļotājus no Āzijas nepārbauda, bet kādam latvietim atgriežoties no starptautiskas konferences ārvalstīs un sajūtot saaukstēšanās simptomus, kādi raksturīgi arī koronavīrusa sākuma stadijai, neizdevās mediķiem izlūgties veikt jaunā koronavīrusa testu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas