Vai Harijs un Megana rīkojās pareizi?

Viktorija Gabrjuna 16.janvāris 2020, 10:00
 
AFP/Scanpix/LETA
Pagājušajā nedēļā gluži vai visus pasaules medijus pāršalca britu karaliskā pāra - prinča Harija un viņa sievas Meganas Mārklas - paziņojums, ka viņi atsakās no karalisko pienākumu pildīšanas.

Princis Harijs un Megana atklāti atzina, ka viņiem ir grūti būt uzmanības centrā.

"Mēs esam nodomājuši aiziet no karaliskās ģimenes "nozīmīgo" locekļu lomas un strādāt, lai kļūtu finansiāli neatkarīgi, vienlaikus turpinot pilnīgi atbalstīt Viņas majestāti karalieni," tika teikts paziņojumā, kuru publiskoja Bekingemas pils.

Rodas jautājums, vai Harijs un Megana rīkojās pareizi. Jā, apnikusi preses un sabiedrības uzmanība, jā, bērns un ģimenes dzīve, BET princis Harijs, tā teikt, jau piedzimstot zināja, ka viņš nav "parasts zēns", kas var darīt, ko vēlas, un ka viņa dzīve nekad nebūs tāda kā vienkāršiem ļaudīm.

Viņš taču zināja, ka ir karaliskās ģimenes loceklis, kuram visu mūžu būs jāpilda pienākumi pret sevi, pret savu ģimeni un pret valsti un tās iedzīvotājiem. Kā mēdz teikt, vecākus neizvēlas, un arī Harijam bija jāpieņem, ka viņš ir karaliskās ģimenes loceklis... uz visu mūžu...

Runājot par Meganu... ko viņa ar šo visu vēlējās panākt (jo klīst runas, ka tieši Megana motivēja Hariju atteikties no karalisko pienākumu pildīšanas), atliek tikai minēt.. BET te situācija līdzīga kā gadījumā ar Hariju.

Kad viņa sāka satikties ar Hariju, viņa taču zināja, ka satiekas ar princi ( un nevis to, kas baltā zirgā, bet personu, kuram titula dēļ ir liela atbildība pret savu ģimeni un valsti), kad saderinājās, kad svinēja kāzas, Megana taču zināja, ka precas ar princi un ka tas paredzēs nākotnē atbildību arī viņai, ka viņas dzīve nekad nebūs tāda kā iepriekš.

Kāpēc tāds pēkšņs lēmums? Nogurums no uzmanības nav pietiekami stiprs arguments... Klīst runas, ka tas ir britu karaliskās ģimenes gala sākums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:55

Jaunākās diskusijas