Iedzīvotāji sūdzas par briesmīgu skatu Ziepniekkalnā

tautaruna.lv 24.maijs 2021, 18:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Rīdziniece Vija jau četrus gadus nomā mazdārziņu Ziepniekkalnā. Līgums par zemes nomu noslēgts ar pašvaldību, nomniekiem jāievēro dažādi noteikumi, tostarp teritorija jāuztur kārtībā, jāmaksā par atkritumu izvešanu. Kamēr nomnieki godprātīgi līguma punktus ievēro, tikmēr blakus mazdārziņiem esošā pašvaldības zeme pārtop par izgāztuvi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Visi, kam nav slinkums, atkritumus met mūsu miskastē, bet mēs, nomnieki, jau par to maksājam! Un, ja reiz mēs maksājam, mēs gribam, lai teritorija ir sakārtota," saka Vija.

Vija stāsta par atkritumu izvešanas kārtību - pašvaldība atvedot konteineru, tas pie mazdārziņiem stāv vidēji trīs dienas, tad atkritumus aizved prom, taču jau ilgstoši blakus esošās atkritumu kaudzes netiekot savāktas.

Kopš šī gada maija Rīgas domes Īpašuma departaments pārņēmis mazdārziņu apsaimniekošanas funkciju, norādot, ka problēma tiekot risināta.

Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve skaidro: "Mēs esam noslēguši atkritumu apsaimniekošanas līgumu. Plānots, ka tuvākajās dienās šajā teritorijā tiks izvietots atkritumu konteiners un esošās atkritumu kaudzes tiks savāktas. Šajā teritorijā ir 126 dārziņi - brīvi no tiem ir tikai seši. Pieprasījums [pēc dārziņa] šogad ir izteikti liels. Iedzīvotājiem ir jāuzņemas atbildība, jo to nosaka arī noslēgtie līgumi."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:07

Jaunākās diskusijas