Sieviete neizpratnē, vai šogad 25. jūnijs Latvijā ir brīvdiena

tautaruna.lv 27.maijs 2021, 7:00
 
PantherMedia/Scanpix/LETA
Viktorija ir neizpratnē, vai šogad 25. jūnijs ir brīvdiena. Proti, kalendāros atšķiras datuma krāsojums – vienā cipars ir palicis melns, bet citā tas iekrāsots sarkans, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Šī nebūs sūdzība, bet gan jautājums par 25. jūniju, piektdienu. Mājās divos kalendāros ievēroju, ka vienā šī diena ir atzīmēta sarkana kā brīvdiena, bet otrā - kā parasta darba diena! Kā īsti šogad Līgo un Jāņos būs? Vai būs piecas garas svētku brīvdienas?" viņa raksta.

Labklājības ministrija gan uzsver, ka kalendārs nav dokuments, līdz ar to striktu prasību, kādā krāsā jābūt cipariem un vai tie vispār ir jākrāso, nav.

Egils Zariņš, Labklājības ministrijas pārstāvis, skaidro:
"25. jūnijs 2021. gadā, protams, ka ir brīvs. Par to tika lemts jau pagājušajā gadā. Pēc likuma līdz katra gada jūlijam ir jāizlemj par nākamā gadā pārceļamajām un brīvajām dienām. Un 25. jūnijs tiks atstrādāts 19. jūnijā - sestdienā pirms Līgo un Jāņu nedēļas.

Tā vēl būs šogad uz valsts svētkiem 18. novembrī, jo 19. novembris ir piektdiena. No praktiskā viedokļa būtu muļķīgi to dienu paturēt par darbdienu. Tātad, 13. novembrī, sestdienā, pirms šiem svētkiem 19. novembri atstrādās."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:59

Jaunākās diskusijas