Absurds! Kuldīgā policija tērē pašvaldības naudu personīgajām vajadzībām

tautaruna.lv 21.maijs 2021, 7:30
 
Dāvis Ūlands/F64
Mokasīni un sporta apavi, augstpapēžu kurpes un zābaki, tad vēl arī apģērbs medībām. Izrādās, tas viss ir saraksts no lietām, kas nepieciešamas Kuldīgas novada pašvaldības policijai. Un kuldīdznieki uzskata, ka vietējie likumsargi izmanto pašvaldības maciņu, lai apmierinātu savas vēlmes, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Informācija par negodprātīgo rīcību, kas notikusi ar Kuldīgas novada pašvaldības policijas priekšnieka Kaspara Šabāna svētību, sasniedz arī sociālos tīklos.

Un rodas vēl vairāk jautājumu, kāpēc policijai nepieciešams, piemēram, augstpapēžu laiviņas un augstpapēžu zābaki. Neviļus arī uzvirmo jautājums, vai tiešām vietējie kārtības sargi nolēmusi radikāli mainīt dienestam nepieciešamo ekipējumu?

Ziņa par veiktajiem darījumiem un arī sagādātajām lietām pašvaldības policijas darbiniekiem sasniedz arī Kuldīgas novada pašvaldības domi, kas atrodas vien aptuveni 20 metru attālumā no pašvaldības policijas ēkas. Atklājas, ka pārkāpums gana nopietns - uzsākts pat audits.

Kuldīgas novada pašvaldības pārstāve Kristīne Duļbinska norāda, ka auditā tika vērtētas divas lietas - iepirkums saistībā ar apaviem un apģērbu, kā arī dienesta autotransporta izmantošana.

"Jā, diemžēl man jāsaka, ka esmu vadītājs neilgu laiku un neesmu kontrolējis līdz galam, ko man varbūt vajadzēja kontrolēt. Un līdz ar to sanāca tā, kā sanāca. Nevajadzēja viņai iegādāties [apavus], un līdz ar to tā kļūda ir novērsta, un nauda ir atmaksāta," saka Kaspars Šabāns, Kuldīgas novada pašvaldības policijas priekšnieks.

Šabānam dome izteikusi rājienu, kā arī nosūtījusi uz iestāžu vadības mācībām. Bet pašvaldības policijas priekšnieks sola laboties un turpmāk rūpīgāk izvērtēt, kādas kurpītes nepieciešamas sev un kolēģiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:40

Jaunākās diskusijas