"Man likās, ka mani nekad tur neatradīs"; sieviete Rīgā iekrīt akā

tautaruna.lv 14.maijs 2021, 18:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Latgales priekšpilsētas apkaimē Rīgā kāda sieviete iekrita trīs metrus dziļā akā un savainoja kāju. Bedre nebija pamanāma, uz tās bija uzlikts vien plāns koka dēlis, kas to pilnībā neaizsedza. Cietusī cer, ka atbildīgie, kas nenorobežoja bīstamo vietu, saņems atbilstošu sodu par gājēju veselības apdraudēšanu, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Una katru vakaru dodas pastaigā ar savu suni, un viņas maršruts bieži ved gar Indrupes ielas 3. namu. Tur pagalmā sakrājušies dažādi būvgruži, taču brīdinājuma zīmes par bīstamību nekur nebija izliktas. Una, neko nenojaušot, droši spēra soļus, līdz iekrita trīs metrus dziļā komunikāciju akā.

“Šeit es nācu un skatos, tas dēlis… Bet bija ļoti tumšs. Dēlis bija gareniski un praktiski nenosedza to bedri. Faktiski sanāk - kā liku kāju, tā viss iegruva iekšā. Un tā es arī iekritu. (..) Suns, paldies Dievam, palika augšā, jo citādāk tie būtu vēl 12 kilogrami, kas man uzkristu virsū. (..) Kaimiņš bija aizgājis uz priekšu, bet tad, kad sāku kliegt, viņš nāca atpakaļ. Viņš saka: es tev nevaru palīdzēt, jo tev viss birst virsū - tie akmens gabali, ” - tā cietusī apraksta notikušo.

Kaimiņš steigšus izsauca operatīvos dienestus. Tikmēr Una gulēja bedres dibenā ar nedabiski izlocītu kāju. Sieviete saka, ka adrenalīna pieplūduma dēļ sāpes gandrīz nebija jūtamas: “Šoks. Pirmkārt, es vispār nesaprotu, kur es esmu un kas notiek. Es sapratu, ka es krītu un man likās, ka mani nekad tur neatradīs. Arī psiholoģiski, kad es atceros, ir diezgan bēdīgi. Vēl ieraugot blakus tos metāla stieņus… (..) Ja es būtu kritusi nedaudz uz otru pusi, es būtu uzdūrusies.”

Ugunsdzēsēji izvilka sievieti no bedres un policija pieņēma Unas iesniegumu par notikušo. Pagājis vairāk nekā mēnesis. Sieviete izņēma ilgstošu slimības lapu, jo pastrādāt vairs nevar. Izdevumi par operāciju arī nebija mazi. Papildus tam Una stāsta, ka ir sašutusi par policijas lēmumu raksturot ievainojumus kā maznozīmīgus: “Maznozīmīgi ir hematoma, skrāpējums, bet ne jau sarautas saites. Kā es vispār staigāšu, vai es staigāšu un varēšu to kāju locīt kā pirms tam?”

Valsts policijas pārstāve Krista Andersone komentē, ka ekspertīzes atzinums par gūtajiem ievainojumiem patiešām vēl nav saņemts, taču gadījuma izmeklēšana vēl nav beigusies, un Unai nevajadzētu steigties ar pieņēmumiem par tās iznākumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas