Jūrmalas iedzīvotāji sūdzas par baisu skatu Dzintaros

tautaruna.lv 14.maijs 2021, 13:09
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Vairāk nekā hektāru lielajā teritorijā redzami dažādi atkritumi. Ir gan automašīnu riepas, gan mēbeles. Tāpat kaudzē sakrauti šīferi un citi atkritumi, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Jūrmalas pilsētas iedzīvotāja norāda, ka skaistā vietā - Lielupes krastā - jau kopš pagājušā gada redzama pamatīga nekārtība. Līdzšinējie mazdārziņi nolīdzināti līdz ar zemi, taču būvgruži un atliekas līdz pat šim brīdim tā arī nav aizvāktas.

Vietējie iedzīvotāji iecienījuši pastaigāties gar upes krastu, kā arī cauri mazdārziņiem, taču nu viņiem nākas noraudzīties uz gružiem.

Ināra ar kucīti Britu regulāri pastaigājas gar Lielupes krastu un arī mazdārziņu teritoriju. Sieviete norāda, ka dārzkopji, visticamāk, nav bijuši informēti par būdiņu nojaukšanu. ”Pagājušā rudenī te viss bija apgāzts, pilnīga postaža. No tiem gružiem bija izliktas bērnu rotaļlietas, labas mēbeles, neatstātu savas mantas, ja mani brīdinātu, ka te viss tiks nojaukts,” stāsta Ināra.

Jūrmalas pašvaldības policijā norāda, ka vietvara jau 2019. gadā pieņēmusi lēmumu likt teritorijas īpašniekiem nojaukt nelikumīgi uzbūvētās celtnes.

Pret zemes īpašniekiem uzsākts administratīvais process par iespējamo nepiedalīšanos atkritumu apsaimniekošanas sistēmā. Viens no īpašniekiem jau sazinājies ar likumsargiem un norādījis, ka iespēju robežās teritorija pakāpeniski tikšot sakopta.

"Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas redzeslokā šis īpašums nonācis aprīļa otrā pusē, kad saņemtas divas sūdzības. Policijas darbinieki apsekoja norādīto vietu, noskaidroja, ka tam īpašumam ir divi īpašnieki. Pašvaldības policija veic procesu līdz lietas izskatīšanai, lēmumu par soda piemērošanu vai nepiemērošanu pieņems Jūrmalas domes administratīvā komisija," skaidroja policijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas