Ko darīt, ja saslimst ar Covid-19 starp pirmo un otro vakcīnu?

tautaruna.lv 15.maijs 2021, 16:02
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Rīgas Stradiņa universitātes profesore, infektoloģe Indra Zeltiņa kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas" skaidro, ko darīt, ja notikusi inficēšanās ar Covid-19 starp pirmo un otro vakcīnu.

Infektoloģe norāda, ka, lai šādā gadījumā saņemtu otro vakcīnas devu, cilvēkam ir jāatveseļojas no Covid-19 un tikai tad var dotiespēc otras potes.

"Faktiski šajā situācijā ir jābūt veselam. Ir jāatveseļojas no Covid un tad var arī to otro poti saņemt," norāda Zeltiņa.

Viņa atzīmē, ka pirmām kārtām jāņem vērā pašsajūta, jo analīze "vēl ilgi kaklā būs pozitīva, bet cilvēks jau reāli būs vesels".

Zeltiņa uzsver, ka pēc slimošanas noteikti jādoas saņemt otro devu.

Jau vēstīts, ka vakcinācijas pret Covid-19 procesu Latvijā noslēguši 101 358 jeb 5,37% Latvijas iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Kā zināms, pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu. Savukārt kopš 3.maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19, iepriekš pierakstoties, var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas