Latviešu meiteni veikalā Norvēģijā pārsteidz pārtikas produkts no Latvijas

tautaruna.lv 11.maijs 2021, 17:17
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Rūta Kalmuka/F64 Photo Agency
Kādu latvieti, kura dzīvo Norvēģijā, nepatīkami pārsteidzis atrastais pārtikas veikalā Oslo. Pazīstamais Latvijas produkts uzdots par gardumu no Austrumeiropas, turklāt iepakojumu rotājis Krievijas karogs, lai gan ražots Latvijā.

"Veikalā piedzīvoju patiešām negaidītu Latvijas neatkarības atjaunošanas dienas pārsteigumu! Strādāju un dzīvoju Norvēģijā, bet 4. maiju mājās atzīmēju godam. Šodien klāju balto galdautu un devos uz veikalu, kur man acu priekšā pavērās skats ar lieliem, nostalģiju uzvandošiem burtiem - ‘’Baltais’’ un, protams, atbilstošu firmas simboliku.

Biezpiena sieriņi! Urrā! Vietējā veikalā! Kas par laimi! Ar sajūsmu vēru vaļā veikala saldētavu, bet sajūsmu nomainīja sajūta, ko vislabāk var aprakstīt kā dunča dūrienu sirdī.

Šo patiešām mazo biezpiena sieriņu rotāja lepns uzraksts, tulkoju no norvēģu valodas, ‘’Austrumeiropas delikateses’’ un ilustrācija - matrjoškas lelle ar balti zili sarkano Krievijas karogu. Ražots Latvijā, iepakots ’’Baltais’’ kastē, pēc BAZA Nordic AS pasūtījuma. Ļoti vēlētos uzzināt, kurš ir atbildīgs par mārketingu šim produktam. Man, divdesmitdivgadīgai jaunietei, nolaidās rokas. Biezpiena sieriņi palika veikala saldētavā!” "Bez Tabu Sūdzību dēlī" portālā skaties.lv raksta Zane no Oslo.

Savam ierakstam Zane pievienojusi fotogrāfijas, kurā patiesi redzams, ka Latvijā ražotais kārums ir pārdēvēts par Austrumeiropas delikatesi ar Krievijas karogu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas