Studente vairāku gadu garumā spiesta pavadīt nomodā vien 3 stundas dienā

tautaruna.lv 8.maijs 2021, 22:43
 
pexels.com
Studente no Lielbritānijas jau trīs gadus ir spiesta lielāko dienas daļu aizvadīt guļot, esot nomodā vien trīs stundas, vēsta medijs "Daily Star".

Emma Tucka ir 21 gadu jauna studente no Lielbritānijas. Jau trīs gadus Emma sirgst ar īpašu slimību.

Pirms trim gadiem Emmai konstatēja nierakmeņus. Par spīti veiktajai operācijai un nierakmeņu izņemšanai, Emma nejūtas labāk. Nierakmeņi "paralizēja" viņas gremošanas traktu. Tādējādi meitene dienas laikā spēj uzņemt vien 600 kalorijas.

Ierobežotās pārtikas daudzums, ko meitene uzņem dienas laikā, būtiski ietekmējis viņas svaru. Emma šobrīd sver vien 35 kilogramus.

Pirms trim gadiem Emma dzīvoja normālas jaunietes dzīvi, studēja un atpūtās kopā ar draugiem. Tomēr tagad tas viņai ir liegts. Tā kā viņai tika konstatēta divpusējā nierakmeņu attīstība organismā, viņai ir grūtības ēst, jo šie nierakmeņi stipri ietekmēja viņas gremošanas traktu.

Līdz ar to meitene lielāko dienas daļu spiesta aizvadīt gultā, jo viņai nav enerģijas darīt ko citu.

Emmas mamma atzīst, ka sākotnēji ārsti noteica pavisam citu diagnozi, jo uzskatīja, ka meitene ir pārāk jauna, lai varētu būt šāda problēma. Tomēr pēc vairāku pārbaužu veikšanas, tas apstiprinājās.

"Viens no nierakmeņiem iesprūda viņas nierēs un radās iekaisums. Tāpēc viņai tika dotas ļoti stipras antibiotikas un spēcīgi pretsāpju medikamenti. Pēc ilgstošām procedūrām izdevās izņemt nierakmeni."

Emmai tika ievietots stents jeb medicīniskā caurule, lai izvadītu ārā nierakmeni. Pēc tam, kad stents tika izņemts, meitenei sākās stipra pretreakcija- vemšana. Jebko ko meitene ēda, tas "neturējās" viņas organismā. Katru dienu situācija aizvien pasliktinājās.

Ārsti uzskata, ka meitenes organisms šādi reaģē, jo viņai tika dotas spēcīgas antibiotikas, kas ir iznīcinājušas visas zarnu trakta baktērijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:13

Jaunākās diskusijas