Soctīklu lietotāji šokā par notiekošo Rīgas terasēs

tautaruna.lv 8.maijs 2021, 15:41
 
Ekrānuzņēmums no Twitter
Mikroblogošanas vietnē "Twitter" lietotāji nespēj slēpt sašutumu par vakar notikušo kādā Rīgas terasē.

Kāds sociālā medija "Twitter" lietotājs dalījās ar fotogrāfiju no kādas Vecrīgas terases. Bildē ir redzami neskaitāmi cilvēki, kuri vakar, 7. maijā, bija izlēmuši doties atpūsties uz kādu ēdināšanas iestādi.

"Pārtijs Vecrīgā," tā bildi komentēja tās publicētājs.

Ievietoto fotogrāfiju steidza komentēt neskaitāmi soctīkla lietotāji, paužot sašutumu par tur notiekošo.

Komentētāju starpā izvērtās asas diskusijas, netrūka ne situācijas atbalstītāju, ne pretinieku.

Par spīti lielākas daļas lietotāju pausto sašutumu vairāki cilvēki negatīvi izteicās par fotogrāfijas ievietošanu "Twitter". "Rīgas skauģi", "Kāpēc kādam par to ir jāziņo?", "Lai tak cilvēki atpūšas, vismaz vietējie uzņēmēji kaut ko nopelna. Tāpat neviens neko neievēro".

Tomēr lielākā daļa sociālā medija lietotāju pauda sašutumu par notiekošo.

"Vai Jums nav skaidrs, ka šāda uzvedība mums visiem pārējiem liegs vēl mēnešiem ilgi atgriezties normālā dzīvē?" Šādu jautājumu uzdeva kāds "Twitter" lietotājs.

"Cilvēki pie bada bijuši, pēc aliņa un Covid-19 arī sailgojušies," pauda kāds cits.

Tomēr vairāki cilvēki atzina, ka reģionos šāda situācija nebija novērojama. Cilvēki dalījās ar pieredzi Ogrē, Rēzeknē un Limbažos. Šajās pilsētās esot vērojama lielāka disciplīna. "Mums 3 galdiņi, distances, iekšā iet arvien viens, dezinficē pēc katra pat solus," šādi izskatījās terases Limbažos.

Vairāki komentētāji versa uzmanību uz to, ka šādu situāciju jau varēja paredzēt.

"Šis izskatās pēc slavenā “ne vairāk kā 2 mājsaimniecības un ne vairāk kā 4 pieaugušie pie viena galdiņa” .Nē, protams, neviens par šo neiedomājās un to negaidīja...Visi “noguruši no ierobežojumiem”.." komentēja "Twitter" lietotāja.

Sociālantropologs Klāvs Sedlenieks komentējot redzēto fotogrāfija atzina, ka situācija ir nepieņemama.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka padomnieks Jānis Meirāns "Twitter" publicēja, kādu sociālajā medijā "Instagram" ievietotu video, kurā bija redzams, cik pārpildīta bija kāda cita Rīgas terase.

Jau vēstīts, ka Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas no 7.maija sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem atļauj ēdināt ārtelpās atbilstoši valdības noteiktām epidemioloģiskās drošības prasībām.

No 7.maija sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem būs atļauts, ievērojot Ministru kabineta noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem, sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus ārtelpās.

Taču atkarībā no epidemioloģiskās situācijas Ministru kabinets varēs pieņemt lēmumu uz noteiktu laiku apturēt šo pakalpojumu sniegšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas