Tallinā atlaidīs ātrās palīdzības darbiniekus, kas nevakcinēsies pret Covid-19

tautaruna.lv 7.maijs 2021, 16:00
 
Reuters/Scanpix/LETA
Tallinas "ātrā palīdzība" pārtrauks līgumus ar medicīnas darbiniekiem, kuri atsakās vakcinēties pret koronavīrusu, ceturtdien paziņoja ātrās palīdzības galvenais ārsts Rauls Adlass, vēsta ERR.

Pēc Adlasa teiktā, līdz 17. maijam visiem darba ņēmējiem, no medmāsām līdz ārstiem, personāla nodaļai jāiesniedz pase vakcinācijai pret koronavīrusu. Pretējā gadījumā viņiem būs jāatstāj darba vieta. Šo lēmumu apstiprināja Darba inspekcija.

"Epidēmijā ārstiem, kas aprūpē pacientus, nevajadzētu viņus apdraudēt. Vienīgais veids, kā nodrošināt drošību, ir vakcinācija," sacīja ārsts.

Adlass piebilda, ka šobrīd 8% Tallinas ātrās palīdzības darbinieku nav vakcinēti pret koronavīrusu.

Galvenais ārsts atklāja, ka viena grupa no darba ņēmējiem, kas atsakās vakcinēties, ir jaunas sievietes, kuras vēlas kļūt par mātēm un gaida bērnu.

Viņš uzsvēra, ka ar sievietēm, kuras gatavojas kļūt par mātēm, dienests nepārtrauks līgumu. Situācija ar darbiniecēm tiks pārrunāta pēc atgriešanās no dekrēta.

Darba inspekcija uzskata, ka "ātrās palīdzības" lēmums ir juridiski pamatots. Darba devējs var pieprasīt darbiniekam vakcinēties, ja tas ir vienīgais veids, kā mazināt riskus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:51

Jaunākās diskusijas