Daugavpilī invalīdu izliek no dzīvokļa; viņš draud uzspridzināt māju

tautaruna.lv 7.maijs 2021, 7:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Daugavpils iedzīvotāja Jeļena vērsās portālā Grani.lv un pastāstīja par situāciju, kurā nonācis darbnespējīgs invalīds, kuru paredzēts izlikt no dzīvokļa, un viņa kaimiņi.
"Mājā pirmajā stāvā ir darbnespējīgs vīrietis, kurš izskatās kā zēns. Viņam ir psihiski traucējumi, II grupas invaliditāte mūža garumā, pensija 140 eiro.

Es biju viņa mātes palīdze, līdz sieviete tika nosūtīta uz pansionātu. Tajā laikā par dzīvokli nebija parādu. Es to noteikti zinu, jo par šo dzīvokli maksāju no viņa naudas.

Bet laika gaitā parādi, acīmredzot, ir uzkrājušies, un tagad viņš tiek izlikts no dzīvokļa. Viņš saņēma papīru, ka var pārcelties uz sociālā dienesta telpām. Bet tiem, kas tur sūta invalīdu, ir jāsaprot: viņš vienkārši nevar tur apmesties. Vīrietis ir nelīdzsvarots, dažreiz agresīvs. Viņš staigā pa dzīvokli no stūra uz stūri un nezina, ko ar sevi iesākt.

Viņš ir briesmīgā stāvoklī. Viņš teica, ka dabūs benzīnu, lai māja uzietu gaisā. Es viņam iedevu tēju, mazliet nomierināju. Es nezinu, kur atrodas Vadima palīgs. Kāpēc viņš neveda viņu aiz roktura uz savu jauno dzīvesvietu?

Kaimiņi piezvanīja domei, mēģināja noskaidrot par iespēju pārcelties uz specializētu iestādi. Bet rindā pie pansionāta jāstāv pusotrs līdz divi gadi. Bet mājoklis viņam ir vajadzīgs tieši tagad. Es vairs nezinu, pie kā vērsties, lai palīdzētu nelaimīgajam vīrietim. Patiešām, tādā situācijā, kāds viņš var būt ikviens!" stāstīja sieviete.

Jāpiebilst, ka portāls Grani.lv piezvanīja uz Daugavpils sociālo dienestu, kurā informēja, ka Vadims un viņa palīgs ir pie viņiem, bet viņš atsakās pārcelties uz sociālo māju Šaurā ielā 23, tāpat kā atteicās ievērot sociālās mājas iekšējās kārtības noteikumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas