Atklāj, kā pēc nagiem var pateikt, vai ir bijis Covid-19

tautaruna.lv 7.maijs 2021, 15:43
 
pexels.com
Britu profesors Tims Spektors mikroblogošanas vietnē Twitter publiskojis attēlu, kurā pārāda, kā izskatās nagi, ja ir izslimots Covid-19.

Spektors norāda, ka, ja uz nagiem, tiem augot, parādās "skaidra līnija", tas var liecināt, ka iepriekš ir notikusi inficēšanās ar Covid-19.

Kā norāda speciālists, nagi pēc inficēšanās atjaunojas un, tiem augot, parādās izteikta līnija. Spektors publicējis arī attēlu, kurā, kā noprotams, redzami sievietes nagi, uz kuriem ir izteiktas horizontālas līnijas.

Tāpat profesors norāda, ka ar infekciju saistītas izmaiņas izskatā notiek ar nelielu kavēšanos.

Tomēr veselības portāls "Healthline" norāda, ka vizuālas izmaiņas nagos var rasties arī traumu un vitamīnu trūkuma dēļ.

Tā kā nagus veido ādas šūnas pirkstos, līnijas var veidoties arī ādas slimības ekzēmas rezultātā. Spektors gan norāda, ka daži, kuri izslimojuši Covid-19, līnijas pamanījuši kaut viņiem nav ādas izsitumu.

Kā raksta "The Sun", Lielbritānijas Nacionālais veselības dienests norāda, ka līnijas un izciļņi uz nagiem ar liecināt arī par nopietnākām veselības problēmām, piemēram, vairogdziedera slimībām, diabētu vai dzelzs deficītu.

Profesors Spektors ir izveidojis aplikāciju, kurā briti pandēmijas laikā atzīmē dažādus Covid-19 simptomus, kas palīdz Londonas Kingas universitātes pētījumiem par Covid-19.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas