Ārsts parāda, kas kovida laikā notiek Jēkabpils slimnīcā

tautaruna.lv 28.aprīlis 2021, 17:30
 
Twitter
Neiroķirurgs, Jēkabpils slimnīcas valdes loceklis Renārs Putniņš atklāj, ka Jēkabpils slimnīcā Covid-19 nodrošinājuma ietvaros tiek modernizēts slimnīcas aprīkojums, lai atvieglotu ārstēšanos pacientiem.
Putniņš mikroblogošanas vietnē Twitter publicēja fotogrāfijas, kurās redzams, ka slimnīcai tiek piegādātas multifunkcionālas gultas.

"COVID nodrošinājuma ietvaros turpinām modernizēt slimnīcas aprīkojumu. Esam saņēmuši kārtējo gultu kravu tai skaitā augstas kvalitātes reanimācijas gultas, kā arī pacientu skapīšus. Tas viss atvieglos ārstēšanos mūsu pacientiem un atrašanos slimnīcā padarīs ērtāku," viņš raksta.

Putniņš skaidro, ka tās ir ir pilnībā automatizētas gultas un būs ļoti ērtas pacientiem, kā arī atvieglos darbu ārstiem un māsām.

Tiek ziņots, ka Jēkabpils reģionālā slimnīca saņēmusi vēl daļu no iegādātajām multifunkcionālajām gultām un citu aprīkojumu. Līdz šim slimnīcai jau piegādāti 68 monitori pacientu vitālo funkciju novērošanai, 88 abpusēji lietojami un viegli transformējami pacientu skapīši, kā arī kopumā iegādātas 92 gultas - no tām jau piegādātas 73 multifunkcionālās gultas un 4 intensīvās terapijas gultas reanimācijas nodaļai, bet maijā slimnīcai tiks piegādātas 15 multifunkcionālās gultas ar laterālo savērsumu.

Multifunkcionālās gultas ir pacientiem drošas un ērtas, kā arī funkcionālas, ar viegli un ērti maināmām pozīcijām, kas būtiski atvieglo mediķu darbu. Katra gulta ir aprīkota ar divām pultīm, viena paredzēta personālam, otra - pacientam, lai viņš pēc nepieciešamības gultas pozīciju varētu mainīt pats.

Jau ziņots, ka atbilstoši Veselības ministrijas izstrādātajam plānam slimnīcu kapacitātes stiprināšanai Covid-19 pandēmijas pārvarēšanai, Ministru kabinets šogad atbalstījis finansējuma piešķiršanu SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” 5 884 795 eiro apmērā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:36

Jaunākās diskusijas