Dietoloģe atklāj, ko nedrīkst darīt starp ēdienreizēm, lai nekaitētu figūrai

tautaruna.lv 2.maijs 2021, 15:44
 
pexels.com
Dietoloģe Ludmila Babiča paudusi, ka nedrīkst ievērot sešu stundu intervālu starp ēdienreizēm, neskaitot naktsmieru, kas ir ārkārtīgi kaitīgs ķermenim un figūrai, raksta "golos.ua".

Dietoloģe norāda, ka regulāras ēdienreizes ir būtisks priekšnosacījums figūras saglabāšanai. Tāpat ieteicams ēst katru dienu vienā un tajā pašā laikā, plus-mīnus pusstunda.

"Papildus brokastīm, pusdienām un vakariņām ir vērts sagatavot vieglas uzkodas. Tām jāizvēlas augļus un dārzeņus - tie piesātina ķermeni ar vitamīniem un šķiedrvielām. Turklāt augu izcelsmes pārtika dod enerģiju un paātrina vielmaiņu," saka Babiča.

Svarīgs uzturā ir līdzsvars, tāpēc dietologi iesaka censties iekļaut pārtikā vairāk veselīgos produktus. Tāpat jāizvairās no pārēšanās.

"Mūsdienu cilvēku uzturā ir svarīgi, lai ēdieni būtu savietojami, kā arī atteikšanās no jebkādām stingrām diētām, kas krasi ierobežo kaloriju skaitu. Tās ne tikai palēlina vielmaiņu un organisms vienkārši pārtrauc tauku dedzināšanas procesu, bet arī atgriešanās pie vecajiem ēšanas paradumiem rada svara pieaugumu. Vienīgie izņēmumi ir ārstu noteiktas diētas medicīnisku iemeslu dēļ," norāda dietoloģe.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas