Ērglis izsakās par saslimušajiem ar Covid-19 kūrortos

tautaruna.lv 2.maijs 2021, 11:14
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Kardiologs, Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents Andrejs Ērglis kanāla Rīga TV24 raidījumā "Ziņu TOP" paudis viedokli par kūrortos pieaugošo ar Covid-19 saslimušo Latvijas valstpiederīgo skaitu.

Ērglis norāda, ka šis ir viens no jautājumiem, kurā cilvēkus var tikai mudināt rīkoties citādi. "Tā ir sabiedrība un sabiedrība nav gluži A un B, melns un balts," norāda ārsts.

Runājot par aizliegumiem, viņš norāda, ka tas ir jautājums, vai mēs esam ar mieru ieviest diktatūru, lai novērstu Covid-19.

Viņš norāda, ka jāizvērtē dažādu lēmumu sekas ilgtermiņā, proti, vai aizliegumi un ierobežojumi pret saslimušo skaita samazinājumu ir līdzvērtīgi tam, kādas sekas šiem ierobežojumiem būtu ilgtermiņā uz veselību, ekonomiku un citiem aspektiem.

Taču runājot par atpūtniekiem Ēģiptes kūrortos, viņš pauž, ka šobrīd šādi ceļojumi, iespējams, tomēr ir atliekami.

"Es domāju, ka Ēģipti varbūt var atlikt un drīzāk mēs varam šeit [Latvijā] kaut ko padarīt," pauž ārsts.

Jau vēstīts, ka, ņemot vērā iespējas doties uz Ēģipti atpūtas braucienos, Ārlietu ministrija (ĀM) un Veselības ministrija (VM) vērš uzmanību uz Latvijas valstspiederīgo saslimstības pieaugumu ar Covid-19 Ēģiptē.

ĀM rīcībā ir informācija par šobrīd Ēģiptē slimojošiem septiņiem valstspiederīgajiem, tomēr faktiskais skaits varētu būt ievērojami lielāks, jo par saslimšanas gadījumiem neinformē visi tūroperatori. Pēc ĀM paustā, ja personai, atrodoties Ēģiptē, tiek konstatēta saslimšana ar Covid-19, tā nedrīkst atgriezties Latvijā ar plānoto pasažieru pārvadājuma reisu. Personai jāuzturas Ēģiptē, kamēr tā atveseļojas.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka ievesto Covid-19 gadījumu skaits pa nedēļām kopš marta ir pieaudzis. Ja marta sākumā bija 16 gadījumu nedēļā, tad pagājušajā nedēļā tie bija jau 34 gadījumi, tai skaitā 15 gadījumos - no Ēģiptes. Vienlaikus pieaudzis ievesto gadījumu skaits arī no citām ārvalstīm, pauda ĀM

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:08

Jaunākās diskusijas