Jaunākajam Covid-19 pacientam Latvijā ir tikai viens mēnesis

tautaruna.lv 21.aprīlis 2021, 11:30
 
Ādolfs Mārtiņš Krauklis/F64
Jaunākajam Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Covid-19 pacientam ir viens mēnesis un abpusējs plaušu karsonis. Kopā šogad akūti sniegta palīdzība 64 bērniem, kuri saslimuši ar koronavīrusu, vēstīts Aijas Kincas materiālā LTV "Panorāmā".

Otrdien BKUS Infektoloģijas nodaļā ārstē četrus bērnus, kuri inficējušies ar Covid-19. Vienam no viņiem tikko nosvinēta mēneša jubileja.

BKUS Bērnu slimību klīnikas vadītājas vietniece Jana Pavāre skaidroja, ka vīruss skar arī pavisam mazus bērnus: “Bērni slimo, pašlaik ir četri karantīnas nodaļā, citā nodaļā ir meitenīte, kam ir ļoti smagas sekas. Mēs nevaram teikt, ka Covid bērniem nav smaga saslimšana.

Mīts par vieglu Covid-19 bērniem ir tiešām mīts. Un daļai bērnu tas norit smagi.”

Ar Covid-19 slimnīcā ievesto bērnu skaits nemazinās. Kopš janvāra ārstēti 64 akūti gadījumi, bet vēl 16 gadījumos pacienti jutuši nevis pašu vīrusu, bet tā izraisītas komplikācijas.

“Mums ir 16 pacienti, kuriem ir multi sistēmu iekaisuma sindroms, ko saucam par Covid komplikācijām. Paiet viena, divas, četras nedēļas. Ir izslimots asimptomātiski. Un tad ir straujš veselības stāvokļa pasliktinājums. Augsta temperatūra, izsitumi,” norādīja Pavāre.

Puse no šiem sešpadsmit bērniem, kam bija Covid-19 izraisītas komplikācijas, ir ārstēti intensīvās terapijas nodaļā. “Tas bērnu medicīnā un pediatrijā ir rādītājs, ka slimības gaita ir dzīvībai bīstama,” atzina Pavāre.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas