Dumpis skaidro, kāpēc Latvijā Covid-19 ierobežojumu atcelšana jāplāno vēlāk nekā citur

tautaruna.lv 21.aprīlis 2021, 8:45
 
Nora Krevnera/F64
Veselības ministrijas (VM) galvenais infektologs Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē Twitter skaidro, kāpēc Latvijā ierobežojumu atcelšana jāplāno vēlāk nekā citām valstīm Eiropā.

Dumpis norāda, ka Latvijā Covid-19 pārslimojušo un vakcinēto cilvēku ir mazāk par 25%.

"Citur ES, arī Lietuvā un Igaunijā, šis rādītājs ir krietni augstāks. Tāpēc ierobežojumu atcelšana mums ir jāplāno vēlāk kā citiem. Vakcinācijā atpaliekam aptuveni par mēnesi. Tikmēr nedrīkst pieļaut saslimstības pieaugumu," raksta infektologs.

Tāpat Dumpis skaidro, ka valsts līmeņa "standartizētā seroprevalences pētījumā (nav vēl publicēts, bet jau bija ziņots atklātajā MK sēdē) antivielas konstatētas aptuveni 12% iedzīvotāju un aptuveni 10% ir vakcinēti vismaz reizi".

Lietuvā un Igaunijā ir vairāk slimojošo un divreiz augstāka vakcinācijas aptvere, norāda infektologs.

Jau vēstīts, ka Latvijas televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" Dumpis norādīja, ka Latvijai ir jāsasniedz mērķis - mazināt saslimstību ar Covid-19, un to var paveikt vai nu strauji, vai lēni.

"Ja saslimstību samazinām strauji un vakcinējamies labi, tad daudz, kas ir iespējams," pauda eksperts, vienlaikus uzsverot, ka Dziesmu svētku potenciālā rīkošana gan radot satraukumu.

Līdz šim pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu Latvijā saņēmuši 10,06% iedzīvotāju, liecina Nacionālās veselības dienesta dati.

Aizvadītajā diennaktī pirmo poti pret Covid-19 saņēma 4697 cilvēki, savukārt vēl 1531 persona vakcinācijas ciklu noslēdza, saņemot otru poti. Kopumā vakar sapotēti 6228 cilvēki

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas