Jaunajai māmiņai Liepājā atsaka Covid-19 vakcīnu

tautaruna.lv 21.aprīlis 2021, 7:00
 
Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency
“Pirms gāju vakcinēties, painteresējos pie vairākiem speciālistiem, vai ir droši to darīt barojošām māmiņām. Kad noskaidroju, ka risks ir ļoti minimāls, gribēju vakcinēties, bet saņēmu atteikumu,” laikrakstam "Kurzemes Vārds" stāsta piecus mēnešus vecā mazuļa māmiņa liepājniece Santa, raksta "liepajniekiem.lv".

Sieviete sestdien vēlējās izmantot brīvo rindu, lai potētos pret Covid-19, cerot ar pienu sagādāt aizsardzību arī savam mazulim. “Man šķita, ka tai jābūt manai izvēlei un atbildībai, bet tomēr saņēmu atbildi, ka man izvēles pagaidām nav,” sieviete turpina.

Viņa gan īpaši nepārdzīvo un cer, ka tuvākajā laikā vadlīnijas Latvijas ārstiem būs skaidrākas, taču tas, ka vieni vakcinē, bet citi ne, sievietē rada neizpratni.

Šis nebūt nebija vienīgais gadījums sestdien masveida vakcinācijas centrā Liepājā, tāpēc lūdzām skaidrojumu dakterei Lailai Atiķei, kas jaunajām māmiņām vakcinēšanu atteica.

“Ginekologi iesaka, bet viņi nav vakcīnu ražotāji. Es nevēlos uzņemties risku, kamēr neesmu droša, ka grūtnieces, bērnus un māmiņas-barotājas drīkst vakcinēt,” skaidro mediķe.

Viņa apgalvo, ka vakcīnas “Pfizer” ražotāja anotācijā vēl joprojām ir punkts, kurā neiesaka vakcinēt šīs grupas cilvēkus.

“Šīs ir jaunas vakcīnas, vēl daudz kas nav skaidrs. Izmaiņas notiek nemitīgi, un pēc nedēļas aina jau var būt pavisam citādāka,” turpina daktere.

Drīzumā skaidrība būšot lielāka, jo patlaban notiek pārrunas ar valsts līmeņa speciālistiem, ar Veselības ministrijas pārstāvjiem, un ir iespējams, ka drīzumā droši varēs potēt arī jaunās mammas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas