Latvijas iedzīvotājs atklāj, kā pandēmija apgriezusi viņa dzīvi kājām gaisā

tautaruna.lv 20.aprīlis 2021, 7:00
 
Kaspars Krafts/F64
Mikrofona un viesu vietā tagad ir auto stūre un pacienti. Tik krasi pandēmijas dēļ mainījās Konstantīna Semjonova dzīve. Pirms tam viņš strādāja par pasākumu vadītāju un tagad - Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, vēsta LTV7.
"Iepriekšējā dzīvē", pirms pandēmijas, Konstantīns vadīja pasākumus. Tagad - pavisam cita dzīve. Un vēl viens kostīms, taču pilnīgi cits. Tagad Konstantīns strādā par ātrās palīdzības šoferi.

“7 gadu vecumā vecāki mani sūtīja uz mūzikas skolu, kur, iespējams, radās stimuls rīkot pasākumus un dīdžejot. Pirms 18 gadiem man bija pirmās kāzas - brālim. Tā tas arī aizgāja, ”saka Konstantīns.

Viņš darbojās savā jomā, līdz valstī sāka parādīties pirmie Covid-19 gadījumi. Latvija ātri ieviesa ierobežojumus, un īsti pasākumi pie mums vēl joprojām nav atgriezušies.

Bet Konstantīna māte neļāva viņam garlaikoties. Viņa 43 gadus strādāja ātrās palīdzības dienestā. Tēvs - 13 gadus. Ģimene jau sen vēlējusies turpināt dinastiju.

Kopš jūnija Konstantīns strādā arī ātrās palīdzības dienestā, vadot auto. Jaunajai profesijai ir savas īpatnības.

"Autovadītāji ne vienmēr palaiž, un cilvēki nezina, kā reaģēt. Lai arī viņi pabeiguši autoskolu, viņi zina noteikumus. Viņi var apmulst, palēnināt ātrumu un apstāties ceļa vidū. Un jums jāizkļūst, kā vēlaties, ” par darbu saka Konstantīns.

Tajā pašā laikā darbs neaprobežojas tikai ar braukšanu. Ir jāpalīdz ātrās palīdzības brigādei. Jāpiedalās reanimācijā un, ja nepieciešams, jāpalīdz pārvietot pacients. Bet tas ir sākums. Tālāk - mācības medicīnas koledžā. Konstantīns vēlējās doties mācīties par rehabilitācijas speciālistu jau 12. klasē, taču pasākumi "pārvilināja". Tagad ir laiks, taču no vecā darba atvadīties arī vēlmes nav.

“Liela vēlme apvienot un nekādā gadījumā neaizmirst savu iecienīto nodarbošanos, kas šobrīd, iespējams, paliks kā hobijs. Ātrā palīdzība būs pastāvīgs un mīlēts darbs. Bija liela vēlme sarīkot korporatīvo ballīti ātrās palīdzības darbiniekiem, taču diemžēl ir aizliegumi. Es patiešām ticu, ka mēs šos svētkus sarīkosim vasarā, kad tiks atcelti visi ierobežojumi, ”atzīst Konstantīns.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas