VIDEO: Balvos pašvaldībai nākas izlikt no dzīvokļa kādu pāri

tautaruna.lv 18.aprīlis 2021, 20:48
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Balvos pašvaldībai piederošā dzīvoklī jau gadiem ilgi mitinās īrnieki, kuri ar nepieņemamo dzīvesveidu ilgstoši negatīvi ietekmē kaimiņu dzīves kvalitāti, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Raidījuma redakcijā vērsās vairāki balvēnieši, dzīvojoši Raiņa ielas daudzdzīvokļu namā, kurā viens no dzīvokļiem pieder pašvaldībai. To pirms vairākiem gadiem vietvara ierādīja īrēšanai kādam pārim pusmūžā. Uz pašvaldības dzīvokli viņi varēja pretendēt, pamatojoties uz savu sociālo un veselības stāvokli.

Laikam ejot, šo īrnieku kaimiņi nolēmuši, ka vairs nespēj klusēt. Viņi sūdzējās par regulāriem dzerstiņiem, uzdzīvi pašvaldības dzīvoklī, kas notiekot gan gaišā dienas laikā, gan naktī. Tāpat satrauc regulāra namam nepiederošu personu viesošanās konkrētajā miteklī un nu jau visā namā valdošā smirdoņa. Pēc iedzīvotāju stāstītā, māja esot sasūkusies ar smārdu. Nama iedzīvotājs Edgars, skaidrojot attiecības ar kaimiņiem, esot redzējis dzīvoklī valdošos antisanitāros apstākļus.

"Briesmu lietas! Tarakāni pa galdiem skraida! Kā tik tur nav! Veļa, drēbes melnas! Tur neviens neko neuzkopj, paši galīgi netīri staigā. Kad iet garām, jau jūt no divu metru attāluma smirdoņu! Es dzīvoju trešajā stāvā, viņi - otrajā. Visa smaka nāk manā dzīvoklī. Es jūtu smaku caur trim durvīm! Esmu gājis skaidroties kā vīrietis ar viņiem! Jēzus Marija! Esmu viņiem lidinājis pa logu traukus, pannas, visu! Līdz kaklam tie rupuči! Apnikuši!" stāsta Edgars.

Pats īrnieks atzina, ka, sākot lietot alkoholu, nespēj apstāties ilgstoši. Sieva tobrīd grīļodamās un balstīdamās pret sienām, pārvietojās pa dzīvokli. Kaut kur fonā bija dzirdama vēl kāda persona, kas šķita pamatīgi apreibusi.

Balvu novada domes izpilddirektore Imanta Serdāne klāstīja, ka pašvaldība zina par problēmsituāciju. Tāpat Serdāne apstiprināja, ka īrnieki patiesi godprātīgi apmaksājot komunālos rēķinus un kārtībsargu izrakstītos sodus.

Serdāne arī stāstīja, ka par notiekošo dzīvoklī īrnieki vairākkārt esot saukti uz pārrunām Dzīvokļu komisijas sēdēs. Vairākkārt viņiem dota “otrā iespēja” laboties, pagarināts īres līgums. Tomēr nu arī pašvaldības mērs ir pilns.
"Līgums ir pārtraukts, tiek gatavoti dokumenti par personu izlikšanu no dzīvokļa. Viņi maksā rēķinus, bet nu līgums ir beidzies. Tā kā vairākkārt šo mājokli apmeklējusi gan Valsts, gan pašvaldības policijas, lemts nepagarināt līgumu, jo personas neievēro noteikumus, kas noteikti līgumā. Domājam, ka tiesa pieņems lēmumu par īrnieku izlikšanu," viņa pauda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas