Dumpis: Vakcinācijas ātruma nozīme Latvijā tiek pārspīlēta

tautaruna.lv 15.aprīlis 2021, 13:09
 
Lauris Aizupietis/F64
Infektologs Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē Twitter izraisījis plašu diskusiju, paužot viedokli par vakcinācijas ātruma nozīmi Covid-19 pandēmijas apturēšanai.

Dumpis ierakstā norāda, ka vakcinācijas ātruma nozīme Latvijā tiek pārspīlēta.

"Tam ir daudz mazāka īsa termiņa ietekme uz saslimstību kā adekvātiem valsts līmeņa pasākumiem. Slimības izplatība ir jāaptur jau pirms vērā ņemamas vakcinācijas aptveres sasniegšanas. Izraēla un UK ne tikai vakcinēja," norāda Dumpis.

Vēlāk komentāros viņš skaidro, ka, protams, ir būtiski palielināt vakcinācijas tempus, bet "vēl svarīgāk ir ar kādu saslimstības līmeni mēs ieejam masu vakcinācijas fāzē".

Dumpja izteikumi izpelnījušies asus diskusiju komentāros. Kamēr vieni norāda, ka trūkst plašāka skaidrojuma šādam apgalvojumam, citi ir neizpratnē par vakcinācijas ātruma nozīmi pēc infektologa paustā.

"Visu laiku mēs tiekam mudināti pēc iespējas ātrāk vakcinēties, jo tas ir vienīgais (!) ceļš uz ierobežojumu atcelšanu. Tagad Jūs sakāt, ka vakcinēšanās ātrumam ir pārspīlēta nozīme. Jūs apzināties, ka katram Jūsu vārdam ir nozīme?" - norāda komentētājs.

"Piedošanu. Nu ir putra. Jūs tā nevarat rakstīt! No vienas puses visus pusho iet vakcinēties un vēl saka, ka gribētājiem jābūt aktīvākiem! Bet tagad - temps 2šķirīgs! Tos ierobežojums sen jau vairs neviens neievēro! Cilvēki ir pārguruši, ir jābut konsekvencei viedokļos!" - sašutis ir komentētājs.

"Īstermiņā pilnībā piekrītu. Bet ar šo ātrumu mēs arī līdz rudenim nekur nebūsim tikuši," pauž komentāra autors.

"Viena lieta ir skaidra. Valstij ir vienkārši briesmīga komunikācija ar iedzīvotājiem. Šādi twīti nepalīdz ja nav plašāka skaidrojuma. Tas pats ar tām 10 potēm Salacgrīvai. Pasaka, ka vairāk nevar. Ok, bet kāpēc? Kad varētu būt vairāk? Feils pēc feila," uzskata iedzīvotājs.

Jau vēstīts, ka trešdien Latvijā poti pret Covid-19 saņēmuši 5470 cilvēki, kas ir šonedēļ labākais vakcinācijas rādītājs, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie jaunākie dati.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas