Infektoloģe skaidro, vai potējoties ar viena veida vakcīnu, citus gadus varēs revakcinēties ar citu

tautaruna.lv 15.aprīlis 2021, 11:45
 
Reuters/Scanpix
Infektoloģe Angelika Krūmiņa kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" skaidroja, vai, ja tagad cilvēks ir vakcinēts ar viena veida vakcīnu, vai revakcionējoties varēs izmantot citu.

Uz skatītāja jautājumu, ja viņš šobrīd ir vakcinēts, piemēram, ar "AstraZeneca" vakcīnu, vai viņš nākamgad varēs vakcinēties ar, piemēram, "Moderna" vakcīnu, Krūmiņa atbild, ka domā, ka šāds lēmums tiks pieņemts un pieļauj, ka pat drīzumā.

"Šobrīd tas ir izpētes stadijā un nav izslēgts, ka šāda situācija būs - tie, kas bija savulaik vakcinējušies ar viena veida šo vakcīnu, varēs pēc gada vai pēc diviem, kā tas būs, ar citu," norāda Krūmiņa.

Tiek vēstīts, ka Daugavpilī iedzīvotājiem pašlaik būs iespēja izvēlēties vakcīnu pret Covid-19, otrdien žurnālistiem sacīja pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska ("Mūsu partija").

Viņa klāstīja, ka pašvaldība saziņā ar Veselības ministriju un Vakcinēšanas projekta biroju ir panākusi, ka uz pilsētu tiek piegādātas dažādas vakcīnas. Šonedēļ, sākot pedagogu vakcinēšanu, būs iespējams izvēlēties "AstraZeneca", "Moderna" vai "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3.aprīlī pirmo reizi tika atvērti speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas