"Vakcīnas ir, gribētāji ir"; infektoloģe iesaka, kā paātrināt Covid-19 vakcinācijas procesu

tautaruna.lv 14.aprīlis 2021, 15:13
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Par lēno Covid-19 vakcinācijas tempu komentāru kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas" sniegusi infektoloģe, Rīgas Stradiņa universitātes profesore Angelika Krūmiņa.

Infektoloģe norāda, ka vakcinācijas tempi "kopējiem spēkiem ir daudz, daudz, daudz straujāk jāveicina". Viņa uzsver, ka šobrīd ir gan vakcīnas, gan gribētāji un tāpēc ātrāk būtu nepieciešams strādāt uz vakcinācijas piekļuvi.

"Man, piemēram, ļoti daudz cilvēku zvana un saka, ka: "Hei, gribu vakcinēties! Gribu, gribu, vajag, saprotu, ka vajag, tā ir prioritāte." Tas ir ļoti labi, tas ir ļoti pareizi," stāsta speciāliste.

Viņa neslēpj, ka valsts līmenī būtu "drusku" jāpamaina piekļuve vakcinācijas procesam, lai poti saņemtu tie, kas to vēlas. "Jo vakcīnas ir un viņas nāks, un nāks. Mums ir jāstrādā uz to, lai tie tempi augtu, lai cilvēkus pēc iespējas vairāk savakcinētu un mēs būt, kā saka, laimīgi un brīvi," pauž Krūmiņa.

Krūmiņa norāda, ka prioritāro grupu princips ir jāsaglabā, jo tās ir svarīgas, bet paralēli ir jādod iespēja vakcinēties tiem cilvēkiem, kuri ir gatavi to darīt.

Jau vēstīts, ka otrdien Latvijā poti pret Covid-19 saņēmuši 3013 cilvēki, kas ir šonedēļ labākais vakcinācijas rādītājs, tomēr tas vairāk par pusi atpaliek no pagājušajā nedēļā sasniegtajām rekordaugstajām potēšanas jaudām, kad vienas dienas laikā tika sapotēti 8615 cilvēku, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie jaunākie dati.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas