"Sirds pilna"; Latvijas medicīnas iestādē sašutuši par vakcīnu pret Covid-19 piegādi

tautaruna.lv 13.aprīlis 2021, 16:00
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Sociālajā vietnē Facebook atklāts, ka medicīnas centra SIA "Ilstre" ģimenes ārsta - pediatra praksē sašutumu pirmdienas rītā izraisījusi informācija par vakcīnu pret Covid-19 piegādi.
Kā vēstīts iestādes lapā sociālajā medijā,iestādē nav informācijas, kāda ražotāja vakcīna tiks saņemta, turklāt piecu pasūtīto flakonu vietā, iestāde saņems tikai vienu.

"Pirmdienas rīts atkal sākas ar pārsteigumiem. Pasūtīto 5 flakonu vietā SIA "ILSTRE" ģimenes ārsta praksē šonedēļ tiks piegādāts 1 flakons COVID-19 vakcīnas - turklāt kuras firmas ražots- nezinām. Pēc kādiem kritērijiem lai sarakstā esošo 55 uzaicināto pacientu vietā vakcinējam vien 11? Vai kāds var atbildēt uz šo jautājumu?" - pausts ierakstā, vēršoties ar jautājumu pie Veselības ministrijas un Vakcinācijas biroja.
Iestādes darbinieki neslēpj savu sašutumu: "Ģimenes ārsta praksē tiek apzvanīti pacienti, veidoti saraksti tiem, kuri izsaka vēlēšanos vakcinēties. Un vēl ir ļoti sarežģīti katram pacientam skaidrot, ka viņš nevar izvēlēties, kuras firmas ražotu vakcīnu saņemt. Domāju, ka arī šo darbu vajadzētu veikt vakcinācijas birojam, nevis ģimenes ārstiem. Tālāk jau plānojam vakcināciju katru nedēļu savas kapacitātes ietvaros. Šorīt 12.04.2021 saņēmām vēstuli no SPKC : Informējam, ka turpmāk (no 12.04.2021) vakcīnu pieprasījumi tiek iesniegti SPKC elektroniski līdz katras nedēļas otrdienas plkst. 24:00 vai atbilstoši atsevišķiem norādījumiem. Pasūtījums jāplāno atbilstoši vakcinācijas kabineta nākamās nedēļas kapacitātei un gaidīšanas rindai. Arī šo nevaram izpildīt, jo nezinām cik, kādas un vai vispār vakcīnas mums tiks piegādātas.
Un atkal esam pie sasitas siles. Un atkal kāds teiks, ka mēs nemākam plānot-iepriekš jau šādus pārmetumus vakcinācijas birojs mums izteica. Un nav jau arī kam sūdzēties."
Ierakstā norādīts, ka sazvanīt Vakcinācijas biroju neesot bijis iespējams, bet saruna ar Vakcinācijas procesa koordinatoru pārtrūkusi.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Ekrānuzņēmums

Jau vēstīts, ka daudzām vakcinējošajām ģimenes ārstu praksēm šonedēļ katrai piešķirts tikai viens vakcīnas pret Covid-19 flakons ar desmit devām, otrdien valdības sēdē sacīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

Viņas praksē, piemēram, patlaban 60 pacienti gaidot rindā uz desmit vakcīnu devām.

Veide norādīja, ka vakar valstī ievesta "Pfizer/BioNTech" vakcīnu krava, taču tās ģimenes ārstiem nevarot dot, jo neesot sakārtota dokumentācija. "Mēs jau pagājušajā trešdienā ar Veselības ministrijas ierēdņiem par to runājām, taču nedēļas laikā nekāds risinājums nav rasts," sacīja Veide.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas