Vai daudzi atteicās no "AstraZeneca"? Speciāliste komentē "dzīvās rindas" izmēģinājumu

tautaruna.lv 13.aprīlis 2021, 15:12
 
Reuters/Scanpix/Leta
SIA "Veselības centrs 4" pārstāve Katrīna Priede kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" komentēja, vai "dzīvo rindu" izmēģinājuma laikā cilvēki atteicās vakcinēties ar "AstraZeneca" vakcīnu.

Speciāliste nenoliedz, ka šobrīd viens no vakcinācijas kavējošajiem faktoriem ir cilvēku bažas par vakcīnas "AstraZeneca" efektivitāti.

Priede gan norāda, ka pagājušajā sestdienā notikušajā "dzīvās rindas" izmēģinājumā mediķi, viņasprāt, profesionāli risināja šo jautājumu un "cilvēkiem viesa šo te drošības sajūtu par "AstraZeneca" vakcīnu".

Uz jautājumu, vai bijuši cilvēki, kuri uzzinājuši, ka "dzīvās rindas" vakcinācijai tiks izmantota tikai "AstraZeneca" vakcīna, no potes atteikušies, Priede atbild: "Tie ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi cilvēki, jo faktiski jau arī pirms tam tika informēts, ka šajos masu vakcinācijas centros tiks vakcinēta tieši "AstraZeneca" vakcīna."

Jau vēstījām, ka sestdien pirmo reizi Latvijā tika izmēģināts vakcinācijai pret Covid-19 izmantot dzīvās rindas principu.

Lai gan pirmais vakcinēties gribētājs rindu pie vakcinācijas centra sestdien ieņēma jau pulksten 6.55 , dienas vidū interese par “dzīvo rindu” apsīka.

“Šodien centru kapacitāte un jauda bija lielāka nekā prioritāro grupu iedzīvotāju interese vakcinēties,” ierakstā Twitter dalījies Vakcinācijas projekta birojs. Kopumā lielajos vakcinācijas centros sestdien vakcinēti 1034 iedzīvotāji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas