Sieviete stāsta par mātes pieredzi ar Covid-19 vakcīnu; vai bija blakusparādības?

tautaruna.lv 12.aprīlis 2021, 17:30
 
EPA/Scanpix/LETA
Kāda Twitter lietotāja dalījusies pieredzē - viņas mamma (pēc visa spriežot, vecāka gada gājuma sieviete) saņēmusi ražotāja "AstraZeneca" vakcīnu.
Kā atklāj Twitter lietotāja, pēc vakcīnas saņemšanas ne viņas māte, ne mammas draudzenes, kas arī saņēmušas vakcīnu, nekādas blakusparādības nav izjutušas.

"Mamma dabūjusi poti, priecīga kā suņa aste! AstraZeneca. Viņas draudzenīšu lokā nevienai nekādu blakusparādību nav bijis. Visi babuļi ņipri un sačipoti," viņa raksta.

Runājot par to, potēties vai nepotēties ar "AstraZeneca" vakcīnu pēc izskanējušās informācijas par tās drošumu, sieviete skaidro: "Mamma baigi pragmatiski piegāja - ka citiem medikamentiem ir ne tādi vien riski, un ka daži gadījumi neesot rādītājs. Ceru, ka tiks cauri bez blakusparādībām."

Pēc vairākām dienām viņa atklāja, ka mamma tiešām neizjuta nekādas blakusparādības.

"Sazvanījos ar mammu - pilnīgi nekādu blakusparadību pēc potes. Pat pateikt nevarot, kur potēts," viņa piebilst.

Kā zināms, iepriekš tika vēstīts par lēmumu uz laiku apturēt vakcinēšanu ar "Astra Zeneca". Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) uzskata, ka ieguvumi no vakcinācijas ar "AstraZeneca" vakcīnu pret Covid-19 ir lielāki nekā iespējamie veselības riski. Tomēr vairākas ES dalībvalstis - Vācija, Dānija, Nīderlande, Itālija, Norvēģija, Francija, Bulgārija, Īrija, Islande - uz laiku bija apturējušas vakcināciju ar "AstraZeneca" vakcīnu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas