Cipules iemesls vakcinēties pret Covid-19 izraisa diskusijas soctīklos

tautaruna.lv 12.aprīlis 2021, 14:30
 
Kaspars Krafts/F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule mirkoblogošanas vietnē Twitter atklājusi iemeslu, kādēļ vakcinēsies (vai ir vakcinējusies) pret Covid-19.

Daudzi cilvēki sociālajos tīklos dalās ar attēliem, kuros atklāj vakcinēšanās iemeslu, jautājot citiem, kāds ir viņu iemesls vakcinēties.

Attēlu publicējusi arī Cipule, atklājot, ka vakcinēsies, jo vēlas īstas ballītes bērnu dzimšanas dienās.

"Mans jaunākais dēls nemaz nezina, kas ir īsta bērnu ballīte," piebilst Cipule.

Tikmēr komentētāji dažādi reaģējuši uz Cipules ierakstu, neslēpjot arī kritiku.

"Jūs tiešām domājat, ka uz ballītēm brauks policija pārbaudīt vai visi vakcinēti? Jūs strādājat pietiekoši augstā amatā lai nenodarbotos ar šāda bullšita izplatīšanu," teikts kādā komentārā.

"Vispār šis ir labs iemesls nevakcinēties. Dzirdēju, ka esot baigi antisociāli pamatīgi aizliet ģīmi, lai izturētu bērnu ballīti," raksta vēl kāds.

Kāda komentētāja gan piebilst: "Mūsu sāpe - pirmos gadus veiksmīgi izspurkām, bet pagājušajā gadā meita pirmo reizi pēc tādas lūdza - rezervējām telpas marta beigām, izdalījām ielūgumus. Bilance - 2 dzimšanas dienas bez viesiem."

Tikmēr, kā ziņots, No šodienas vakcīna pret Covid-19 pienākas 52 392 pedagogiem, savukārt no 3.maija varētu sākt potēt atlikušos 23 924 pedagogus, žurnālistiem pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

No šodienas visā valstī vakcinē bērnudārzu, speciālo skolu, 1.-6.klašu un 50 drošo pašvaldību vispārizglītojošo skolu skolotājus. Vienlaikus aptuveni 15 000 pedagogu šobrīd ir pieteikušies pa tālruni 8989 vai "manavakcina.lv". Turklāt sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) vakcinējamo pedagogu saraksti tiks atjaunoti ik nedēļu.

Savukārt no aprīļa beigām plānots sākt kolektīvo vakcināciju. Lai to nodrošinātu, izglītības iestādes veidos sarakstus ar vakcinējamiem pedagogiem, bet pēc tam šos sarakstus nosūtīs vakcinētājiem, kuri tiks publicēti NVD mājaslapā. Vakcinētāji vienosies ar izglītības iestādi par konkrēto datumu, organizējot izbraukuma vakcināciju. Minimālais kolektīvā pieteikuma personu skaits ir 25.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas