Absurds? Pircējus neielaiž veikalā Rīgā, jo pārdevējas esot nogurušas

tautaruna.lv 9.aprīlis 2021, 13:09
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Kāds pircējs sūdzas, ka veikalu atvēršanas pirmajā dienā neesot ielaists veikalā Pepco Rīgā.
Portālā "sudzibas.lv" pircējs raksta, ka viņš kopā ar citiem pircējiem netika ielaists pusstundu pirms veikala slēgšanas, jo pārdevējas esot strādājušas jau 12 stundas.

"Lai gan veikala mājas lapā pepco.lv ir norādīts, ka veikala Biķernieku ielā 143 darba laiks ir līdz plkst.21.00, vairākus pircējus, kas bija ieradušies ap plkst.20.30, veikalā neielaida, aizbildinoties ar to, ka pārdevējas esot strādājušas jau 12 stundas un pircēji varot nākt rīt.

Es saprotu, ka darba laiks beidzas deviņos un deviņos pārdevējām ir jābeidz darbs un viņām nav pienākums nevienu vairāk apkalpot un ir tiesības plkst.21.00 visus dzīt ārā, bet es nesaprotu, kāpēc pircējus darba laikā neielaiž veikalā, ja turpat, pie ieejas, vēl ir brīvi groziņi un atļautais cilvēku skaits veikalā netiek pārsniegts. Pat, ja solījos neko nepirkt un kasi neaizņemt - pat apskatīties neielaiž (biju ar bērnu, kurš ļoti gribēja vismaz apskatīties) . Īsti korekti tas nav, jo paļāvos uz internetā norādīto darba laiku. Tad vismaz norādiet mājas lapā, ka šajā veikalā klientus pusstundu pirms darba laikā beigām iekšā nelaiž, neatkarīgi no tā, vai ir brīvi groziņi vai nav," raksta pircējs.

Jau vēstījām, ka mikroblogošanas vietnē Twitter izveidojusies spraiga diskusija par kādu bildi, kurā redzams, cik gara rinda izveidojusies pirmajā mazo veikalu atvēršanas dienā, 7.aprīlī, Vecrīgā, pie apģērbu un aksesuāru veikala "New Yorker".

Kā tika vēstīts iepriekš, no trešdienas var darboties visi veikali ārpus tirdzniecības centriem, kuru platība ir virs 7000 kvadrātmetru, savukārt tirdzniecības centros esošajos veikalos, kuri nedrīkstēja strādāt jau iepriekš, no trešdienas nav ļauta arī distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšana. To paredz valdības 1.aprīlī pieņemtais lēmums par veikalu darbu atsākšanu ārpus tirdzniecības centriem no 7.aprīļa.

Attālināti iegādāto preču izsniegšana joprojām nav aizliegta internetveikalu preču izsniegšanas punktos, ja tie atrodas ārpus tirdzniecības centriem.

Tāpat klātienē var tikt organizēta ielu tirdzniecība, kā arī var darboties veikali tādos tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir mazāka par 7000 kvadrātmetriem.

Vienlaikus tirdzniecības centros ar platību virs 7000 kvadrātmetriem arī turpmāk ļauts strādāt tikai pārtikas, higiēnas, dzīvnieku barības un optikas preču veikaliem, kā arī aptiekām, grāmatnīcām un pakalpojumu sniegšanas vietām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:40

Jaunākās diskusijas