Covid-19: latvietis sajūsminās par testēšanas apjomiem

tautaruna.lv 8.aprīlis 2021, 17:30
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Kāds mikroblogošanas vietnes Twitter lietotājs neslēpj sajūsmu par Latvijā ik dienas veikto Covid-19 testu apjomu.
Viņš raksta, ka testēšanā Latvija ir spējusi būt viena no labākajām Eiropā, iespējams pasaulē. Šajā sakarā viņš neizprot, kāpēc vakcinācijas temps ir zems.

"Testēšana apjoms. Tomēr grūti saprast, kādēļ joprojām nesanāk ieskrieties vakcinācijā, ja testēšanā esam spējuši būt vieni no labākajiem Eiropā, iespējams pasaulē. Testēšana ļoti efektīvs veids, kā mazināt izplatību, jo laicīgāk izķer inficētos un samazina pārnesi tālāk," viņš raksta.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi.

"Lielā testēšana, visticamāk, ir uz skolu, skolēnu un PII rēķina. Šķiet, ka vēl prātīgāk būtu šīs grupas jau aizvakar (piem. masu vakcinācijas centros) vakcinēt."

"Testēšana ir privāts bizness lielākoties, bet vakcinācija ir tikai ierēdņu plānots un realizēts pasākums. Vienā gadījumā katra liekā kustība un neizdošanās maksā kādam amatu un īpašniekam līdzekļus, bet vakcinācijas kļūdas sedz budžets un politiskā atbildība."

"Tāpēc ka testēt var ikvienu, vakcinēt tikai noteiktas grupas.".

Kā tika vēstīts, veicot līdz šim lielāko testu skaitu diennaktī, otrdien Latvijā atklāti kopumā 643 Covid-19 gadījumi un saņemtas ziņas par deviņu sasirgušo nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

Diennakts laikā Latvijā veikti 23 143 Covid-19 testi, un pozitīvi no tiem bijuši 2,8%, kamēr dienu iepriekš šis rādītājs bija 6,2%.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:38

Jaunākās diskusijas