FOTO: soctīklos ironizē par nežēlīgi garu rindu pie kāda veikala Rīgā

tautaruna.lv 8.aprīlis 2021, 12:09
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter izveidojusies spraiga diskusija par kādu bildi, kurā redzams, cik gara rinda izveidojusies pirmajā mazo veikalu atvēršanas dienā, 7.aprīlī, Vecrīgā, pie apģērbu un aksesuāru veikala "New Yorker".
Kā raksta Twitter lietotājs, kas publicējis foto, rinda ir teju līdz Daugavai.

"Nē, mīļie, ja uz Vecrīgas Ņujorkeri ir rindas līdz Daugavai, tad neesam mēs pelnījuši, ne vakcīnas, ne atvērtus restorānus, ne pasākumus ārā. Tomēr gads mājās pie kompjiem bija par maz, lai apgūtu internetveikalus," teikts ierakstā.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi. Liela daļa gan pauž neizpratni par to, kāpēc cilvēki stāv garajās rindās.

"Es saprotu, ok, ir lietas, ko nepiemērot ir grūti nopirkt - apakšveļa, noteikti apavi varbūt, skinny jeans and shit. Bet ja tu redzi tik milzīgu rindu, toč tajā jāstāv? Veikali būs vaļā arī rīt."

"Vēl man interesē, uz kurieni viņi visi plāno doties, sarotàjušies jaunajās drēbēs. Uz virtuvi?"

"Vājprāts. Nu nav cilvēkiem prāta. Kā pie bada! Nu neko - tad pēc 2 nedēļām visu klapēs ciet un varēs šamie maurot, ka valdība neko nesaprot, bet patiesībā neko nesaprot šie rindās stāvētāji. Užas."

Tikmēr kāds komentētājs raksta, ka garā rinda ir valdības rīcības sekas.

"Tās ir tiešas valdības idiotiskās rīcības sekas. Valdība parūpējās par garantētu pulcēšanos tieši pirms Ziemassvētkiem un turpina to gādāt arī tagad, liedzot tik ilgu laiku cilvēkiem piekļūt pirmās nepieciešamības precēm."

Vēl daļa tomēr aizstāv pircējus, rakstot, ka liela daļa dažādu iemeslu dēļ neiepērkas internetā, taču drēbes nepieciešamas visiem.

"Atjēdzaties reiz no sava burbuļa. Jūs būsiet pārsteigts, kas darās pie otreiz lietoto preču veikaliem un noteikti varat arī par to iespraust savu komentāru. Bet bez Jums, manis utt. ir cilvēki, kuri nemāk internetā iepirkties, ak, vai, kuriem piegādes maksa pat 3 EUR ir dārgi."

"Ar I-šmotkām neko nevar zināt. No četrām pasūtīšanas reizēm 100% derēja tikai vienreiz. Draudzene pēdējo sūtījumu atdeva atpakaļ pilnībā visu. +Latvijas nācijai brīvā laika pavadīšana šopingā ir nacionālais sports."

Kā tika vēstīts iepriekš, no trešdienas var darboties visi veikali ārpus tirdzniecības centriem, kuru platība ir virs 7000 kvadrātmetru, savukārt tirdzniecības centros esošajos veikalos, kuri nedrīkstēja strādāt jau iepriekš, no trešdienas nav ļauta arī distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšana. To paredz valdības 1.aprīlī pieņemtais lēmums par veikalu darbu atsākšanu ārpus tirdzniecības centriem no 7.aprīļa.

Attālināti iegādāto preču izsniegšana joprojām nav aizliegta internetveikalu preču izsniegšanas punktos, ja tie atrodas ārpus tirdzniecības centriem.

Tāpat klātienē var tikt organizēta ielu tirdzniecība, kā arī var darboties veikali tādos tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir mazāka par 7000 kvadrātmetriem.

Vienlaikus tirdzniecības centros ar platību virs 7000 kvadrātmetriem arī turpmāk ļauts strādāt tikai pārtikas, higiēnas, dzīvnieku barības un optikas preču veikaliem, kā arī aptiekām, grāmatnīcām un pakalpojumu sniegšanas vietām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas