Dumpis komentē vakcīnu iedarbību uz Covid-19 paveidiem

tautaruna.lv 8.aprīlis 2021, 10:30
 
Kaspars Krafts/F64
Infektologs Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē Twitter, atbildot uz komentāriem, skaidro vakcīnu iedarbību uz Covid-19 DĀR un Lielbritānijas paveidiem.

Dumpis norāda, ka "visām vakcīnām vairāk vai mazāk ir problēmas" ar DĀR variantu.

Viņš norāda, ka "AstraZeneca" vakcīnas pētījumā, "kurā tika konstatēts 10% vakcīnas efektivitāte pret DĀR varianta izraisītu slimību, gadījumu grupā neviens pacients netika stacionēts vai miris".

"Tā kā vakcīna joprojām pildīja savu galveno uzdevumu," uzsver infektologs.

Tāpat viņš norāda, ka šajā brīdī "mūs ļoti uztrauc nevis DĀR variants, bet gan B.1.1.7, kurš jau ir konstatēts pāri 70% no visiem izolātiem".

"Pret to visas vakcīnas darbojas labi. Latvija ir rezervējusi pietiekami daudz vakcīnas, ja arī visiem būs nepieciešama revakcinācija," akcentē Dumpis.

Jau vēstīts, ka Dumpis mikroblogošanas vietnē "Twitter" neslēpa sašutumu - viņam grūti lasīt, ka cilvēki Latvijā atsakās no "AstraZeneca" vakcīnas.

"Grūti lasīt ziņas, ka cilvēki no riska grupām atsakās no AZ vakcīnām ļoti reto blakņu iespējamības dēļ. Latvijas slimnīcās šodien atrodas 745 Covid-19 pacienti, no kuriem 87 kritiskā stāvoklī. Tā nav ikdienišķa situācija. Bez plašas vakcinācijas atgriezties normālā dzīvē nespēsim," rakstīja Dumpis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas