VIDEO: lielveikali Rīgā preces tirgos uz ielas

tautaruna.lv 7.aprīlis 2021, 17:30
 
Ilze Zvēra/F64
No trešdienas, kad specializētie veikali un mazie tirgotāji atkal drīkst vērt durvis apmeklētājam, stingri ierobežojumi skars tirdzniecības centrus. Tajos turpmāk būs aizliegta gan internetā pasūtīto preču izsniegšana, gan telekomunikāciju, tabakas un citu līdz šim atvērtu veikalu darbība. Neapmierināti par valdības pieņemtajiem ierobežojumiem, daži tirdzniecības centru pārstāvji jau lūguši saskaņot ielu tirdzniecību. Tas nozīmē – apģērbu un apavus turpmāk tirgos laukā, vēstīts Aijas Kincas materiālā "Cīņā pret ierobežojumiem lielveikalu nomnieki steidz saskaņot ielu tirdzniecību" LTV "Panorāmā".

Tirdzniecības centra “Domina Shopping” mārketinga direktore Iveta Zvaigzne-Ālere norādīja: “Esam ļoti daudz naudas investējuši dažādos drošības pasākumos. Tas, ko mēs saņemam no valdības, ir pilnīgi absurdi lēmumi, kas veicina negodīgu konkurenci.”

Tādēļ iepirkumu centri pieņēmuši rezerves variantu. Ja nevar ar tirdzniecību nodarboties iekšā, tad to darīs ārā. Lielveikali lūguši saskaņot ielu tirdzniecību turpat pie veikaliem.

Ielu tirdzniecība un gadatirgi no trešdienas ir atļauti. Pie “Domina Shopping” tirdzniecības centra ielu tirdzniecību organizēs skvērā pie veikala.

“Mums būs 20 vietas, nāks ar savām teltīm lielākie nomnieki, ar apaviem, ar apģērbiem, ar bērnu precēm, zinām, cik grūti to visu pasūtīt un nopirkt internetā, bez liekiem stresiem un klapatām,” atzīmēja Zvaigzne-Ālere.

Tirgošanās atļauja no Rīgas domes (RD) vēl nav saņemta. Saskaņošana var ilgt piecas dienas. Kad tiks dota zaļā gaisma, tirgoties drīkstēs trīs dienas pēc kārtas, tad sekos pauze.

“Tad jātaisa četru dienu pauze, tad atkal jāiet saskaņot RD, un tad atkal drīkst. Vai tas nav absurdi?” neizpratni pauda tirdzniecības centra pārstāve.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:21

Jaunākās diskusijas