Covid-19: Latvijas uzņēmējs atklāj, kāda šobrīd ir patiesā situācija Spānijā

tautaruna.lv 10.aprīlis 2021, 12:12
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Uzņēmējs Pēteris Šmidre kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Kārtības rullis" atklājis, kāda šobrīd ir situācija un noskaņojums par Covid-19 Spānijā.

Šmidre, runājot par Covid-19 ierobežojumiem, norāda, ka arī Spānijā šobrīd tikai pamazām sāk parādīties "vairāk brīvības" un "noskaņojums uzlabojas".

"Es jūtu to noskaņojumu šobrīd, teiksim tā, daudz pozitīvāku nekā šodien ir Latvijā," norāda uzņēmējs.

Uzņēmējs norāda, ka ierobežojumi, lai apturētu Covid-19 izplatību, Spānijā dalās reģionos, tāpat atšķiras noteikumi šķērsojot dažādus reģionus.

Tāpat Šmidre atklāj, ka viņa apmešanās vietā restorāni pagājušajā nedēļā pagarinājuši savu darba laiku- iepriekš tas bijis līdz pulksten 18.00 vakarā, bet tagad tie ir atvērti līdz pulksten 22.30.

Visi veikali esot atvērti. Lai gan cilvēku ir mazāk nekā parasti, lielas izmaiņas, apmeklējot veikalus, nejūtot.

Jau vēstīts, ka 7. aprīlī beidzoties ārkārtējai situācijai, iedzīvotājiem arī turpmāk būs jāievēro virkne ar Covid-19 izplatības mazināšanu saistītu ierobežojumu, pagājušajā nedēļā lēma valdība.

Arī turpmāk būs aizliegti privāti pasākumi un privāta pulcēšanās, vienlaikus būs atļauti pasākumi divu mājsaimniecību ietvaros ārtelpās līdz desmit personām.

Spēkā ir prasība lietot sejas maskas visās sabiedriskās vietās, kur atrodas vairāk nekā viens cilvēks, tai skaitā arī darba vietās. Obligāta sejas masku lietošana tiek paredzēta arī sabiedriskās vietās, kur ir intensīva cilvēku plūsma un kur nav iespējams ievērot divu metru distanci.

Tāpat kā līdz šim sejas maskas varēs nelietot bērni līdz septiņu gadu vecumam, personas ar fiziskiem un psihiskiem traucējumiem, kuru dēļ sejas masku lietošana nav iespējama, kultūras darbinieki, kas sniedz priekšnesumus, kā arī izglītības procesā, apgūstot vokālo, instrumentu spēli un deju mākslu, kā arī mākslas priekšnesumu laikā. Tāpat sejas maskas varēs nelietot raidījumu nodrošināšanas laikā, piemēram, diktori, intervijās, kas īsākas par 15 minūtēm. Sejas maskas lietošana nav obligāta arī profesionāliem sportistiem treniņa laikā.

Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi arī turpmāk netiks sniegti, izņemot ēdienu izsniegšanu līdzņemšanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:05

Jaunākās diskusijas