Kāpēc Domburs atteicās būt reklāmas kampaņā par vakcināciju?

tautaruna.lv 8.aprīlis 2021, 7:00
 
Nora Krevnera/F64
Žurnālists Jānis Domburs, viesojoties kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas", atklājis, kāpēc atteicies piedalīties reklāmas kampaņā par vakcināciju.

Domburs atzīst, ka saņēmis uzaicinājumu no veselības ministrijas pārstāves piedalīties vienā no reklāmas kampaņām par vakcināciju, taču esot no šādas iespējas atteicies.

"Tas man drusku nepatika, ka mēs nodokļu maksātāju naudu tērējam kampaņai. Tērējam tai kundzei. Samaksājam viņai," norāda Domburs.

Viņš akcentē, ka neuzskata par pareizu, ka nodokļu maksātāju nauda tiek tērēta "vienas puses kampaņai ar populāriem cilvēkiem".

Kamēr viņš negrasās apšaubīt vakcīnu efektivitāti, Domburs arī uzskata, ka cilvēkiem ir tiesības nevakcinēties, lai gan tas, iespējams, viņiem radīs ierobežojumus.

"Bet tiesības nevakcinēties viņiem ir," uzsver Domburs.

Jau vēstīts, ka veselības ministrija uzsākusi informatīvo kampaņu “2 miljoni iemeslu vakcinēties” ar mērķi motivēt cilvēkus vakcinēties pret Covid-19. Video sabiedrībā zināmas personas stāsta, kāpēc vēlas saņemt vakcīnu.

Video redzamas tādas sabiedrībā zināmas personas kā Laima Vaikule, Ivars Kalniņš, Kaspars Gorkšs, Intars Teterovskis, Žoržs Siksna un citi.

Trešdien tika ziņots, ka pirmo poti pret Covid-19 līdz šim saņēmuši 129 128 Latvijas iedzīvotāji, bet abas - 25 142 iedzīvotāji, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas