Aidis Tomsons: Atpūta Ēģiptē beigusies ar pozitīvu Covid-19 testu

tautaruna.lv 7.aprīlis 2021, 14:30
 
Reuters/Scanpix/LETA
Žurnālists Aidis Tomsons mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar savu kaimiņu pieredzi, kas pēc atpūtas Ēģiptē inficējušies ar Covid-19.

Tomsons ironizē, ka kaimiņi ir laimīgi nosauļojušies, taču ar pozitīvu Covid-19 testu.

"Mani kaimiņi ir laimīgi atgriezušies no divu nedēļu atpūtas Ēģiptē, brauca caur Lietuvu. Izkarsējušies, nosauļojušies. Vienīgā bēda - klepus un pamatīgs nogurums. Šodien tests apstiprināja - COVID," raksta Tomsons.

Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi. Daļa raksta, ka Covid-19 pāries, bet atmiņas par ceļojumu paliks, tāpēc novēl kaimiņiem ātrāku atsveseļošanos.

"Ziniet, ja jāsaķer kovids, tad labāk siltajā Ēģiptē, nevis mūsu pašu Maximā. Lai kaimiņiem ātri atgriežās veselība!" teikts kādā komentārā.

Savukārt daļa kritizē cilvēkus par lēmumu doties atpūsties pandēmijas laikā.

"Ne visu ir jānosaka ar likumu un noteikumiem, šķirbu likumā vienmēr var atrast, cilvēkiem jābūt pašiem savai izpratnei par lietām un, ja tādas nav, tad, lūk, sekas!" teikts kādā komentārā.

Kā iepriekš skaidroja Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, profesors Ģirts Briģis, ceļojot ārpus Latvijas, iedzīvotāji patlaban ne tikai riskē saslimt ar Covid-19, bet arī ievest Latvijā vēl līdz šim neatklātus jaunā koronavīrusa paveidus.

Pēc viņa paustā, ceļošana patlaban ir ļoti riskants pasākums ne tikai no saslimstības viedokļa, bet arī saistībā ar jaunajiem vīrusa celmiem. Šobrīd pasaulē parādās aizvien jauni celmi, un kamēr Latvijā izplatās Lielbritānijas paveids, citviet parādās jau tādi jauni celmi, kā, piemēram, Ņujorkas un Kalifornijas. Turklāt, pēc profesora paustā, Indijā ir atrastas tādas mutācijas, kur jau vairāki jaunie celmi kombinējas viens ar otru.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:24

Jaunākās diskusijas