Dumpis: Grūti lasīt, ka cilvēki atsakās no vakcīnas

tautaruna.lv 7.aprīlis 2021, 11:30
 
Lauris Aizupietis/F64
Infektologs Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē "Twitter" neslēpa sašutumu - viņam grūti lasīt, ka cilvēki Latvijā atsakās no "AstraZeneca" vakcīnas.
Dumpis vēlreiz uzsver, ka "bez plašas vakcinācijas atgriezties normālā dzīvē nespēsim".

"Grūti lasīt ziņas, ka cilvēki no riska grupām atsakās no AZ vakcīnām ļoti reto blakņu iespējamības dēļ. Latvijas slimnīcās šodien atrodas 745 Covid-19 pacienti, no kuriem 87 kritiskā stāvoklī. Tā nav ikdienišķa situācija. Bez plašas vakcinācijas atgriezties normālā dzīvē nespēsim," raksta Dumpis.

Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi. Daļa komentētāju pauž, ka šāda situācija izveidojusies, jo cilvēkiem nav saprotama paustā informācija par vakcīnām.

"Vakcīnu vispārēja un sīka info cilvēkiem nav saprotama. Viņi izdzird tikai vienu - kaut kad kaut kas var notikt. Un varbūtība 1:10 vai 1: 1 000 000 viņu izpratnē ir praktiski vienādas. Visi satraucās par trombiem. Bet visdrīzāk LV tas nenotiks NEVIENAM," teikts kādā komentārā.

Vēl kāds raksta: "Grūti lasīt, bet ir saprotams - ir droši, tad tomēr nav droši, veciem nav droši, tad tomēr jaunām sievietēm nav droši, nav saistības ar trombiem, tikai drošības pēc apturēta, tad tomēr ir saistība, tikai nav zināms, kāpēc tie rodas. Skaidrs ir tikai tas, ka nekas nav skaidrs."

Tāpat komentētāji norāda uz to, ka Latvijā nav liels cilvēku skaits, kas vēlas vakcinēties.

"Uga, labi, ka jūsu tvīta pēdējais teikums ir patiesība. Tikai... kā varētu Latvijā notikt plaša vakcinācija, ja tai jābūt brīvprātīgai, bet potēties gribētāju skaits, kas nekad nav pārsniedzis 50%, pēdējās aptaujās jau nokrities līdz 42%?"

Kā ziņots, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) un vakcinēšanas veicēji ir atzinuši, ka masveidīgāku vakcinēšanu pret Covid-19 Lieldienās kavēja tas, ka ļoti daudzi potēšanas rindās esošie atteicās vakcinēties brīvdienās vai to darīt ar "AstraZeneca" vakcīnām pret Covid-19. No plānotajām vakcīnām Lieldienu brīvdienās atteikusies vairāk nekā puse līdz pat 2/3 cilvēku, kas bija vakcinējamo rindā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas