VIDEO: iedzīvotāji pauž izbrīnu par Carnikavas pludmalē redzēto

tautaruna.lv 10.aprīlis 2021, 13:44
 
Uldis Āboliņš/TV3 Ziņas
Tie, kuri dodas pastaigās dabā, pauž izbrīnu par Carnikavas pludmalē redzēto. Tur pēkšņi parādījušies milzu krāvumi ar kokiem. Jūras izskalotos baļķus un sprunguļus nezināmi cilvēki pārvērtuši radošos objektos, vēstīja TV3 Ziņas.
Teju vai mistērija Carnikavā. Neviens īsti nezina, kurš pludmalē no jūras izskalotiem kokiem radījis šos krāvumus. Un tie ir teju divu kilometru garumā.

Dabas aizsardzības pārvalde to sauc par sociālantropoloģisku fenomenu, kad pandēmijas garlaicībā cilvēki ķēdes reakcijā cits pēc cita saslējuši koku krāvumus. Daudzi no tiem pārsniedz divu metru augstumu.

Ja vien tas netraucē pašai Carnikavas domei kā pludmales apsaimniekotajam, tad Dabas aizsardzības pārvalde neliks šos krāvumus speciāli aizvākt.

Carnikavas domē gan saka - ja pašvaldības policija pieķers koka krāvumu veidotājus, saņems aizrādījumu.

“Jebkādus vides objektus no izskalotiem kokiem būvēt ir aizliegts. Ir šāds aizliegums. Tas gan nav nostiprināts saistošajos noteikumos, un attiecīgi nekāda administratīvā atbildība nav paredzēta. Mēs kā ”Carnikavas Komunālserviss” esam gatavi aizvākt, aizvest, ja tas būs vajadzīgs,” apliecina ”Carnikavas Komunālservisa” vides pārvaldības nodaļas vadītājs Edgars Sliede.

Carnikavas pludmalē šopavasar izskalots netipiski daudz koku, ko jūrā ienesusi Gauja un tās pietekas. Ledus Gaujā daudzviet izrāvis kokus no krastiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:54

Jaunākās diskusijas