VIDEO: Arvien biežāk Latvijas iedzīvotāji sastopas ar lāčiem

tautaruna.lv 11.aprīlis 2021, 18:32
 
Edmunds Brencis/ F64
Pēc ziemas no savām migām modušies lāči, un zinātāji norāda, ka brūnie lāči šajā pavasarī Latvijā ir sastapti biežāk nekā citus gadus, vēsta TV3 ziņu raidījums “900 sekundes”.

Lāču fotogrāfijas šajā ziemā un pavasarī ir iemūžinājuši daudzi mednieki. Lielā mērā šie attēli ir iegūti, ja tā var dēvēt, ar fotolamatām, kas tiek izvietotas pie barotavām. Tiklīdz kāds dzīvnieks nonāk fotokameras redzeslokā, tiek veikta fotografēšana.

Arturs Šolis no mednieku biedrības “Province” ir mednieks, un arī viņš mežā ir uzstādījis fotoierīci, kas fotografējot uzreiz ziņo uz mobilo tālruni. Kādā bildē uzreiz nevarējis saprast, ka tajā redzamais dzīvnieks ir lācis, pie šādas atskārsmes nonācis vien vēlāk. Vēl kādā viņa uzņēmumā lācis ir apgūlies un jau barojas.

Žurnāla “Medības” galvenā redaktore Linda Dombrovska saņem daudz ziņu no medniekiem. Viņas novērojumi liecina, ka šajā pavasarī attēli ar lāčiem un video publicēšanai tiek sūtīti arvien biežāk.

“Ir unikāli kadri, kad izdodas to izdarīt, safotografēt tik daudz lāču. Tas nozīmē, ka populācija kļūst lielāka,” stāsta žurnāla “Medības” galvenā redaktore Linda Dombrovska.

Apgalvojamam, ka lāču skaits arvien Latvijā palielinās, apstiprina arī Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:48

Jaunākās diskusijas