Cik silts patiesībā solās būt aprīlis?

tautaruna.lv 31.marts 2021, 10:30
 
Rūta Kalmuka/F64
Dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs savā blogā atklājis, kāds laiks šogad varētu būt aprīlī pēc novērojumiem dabā.

Kā norāda dabas pazinējs, šogad, atbilstoši janvāra un marta nozīmīgajām dienām, aprīlis solās būt ar temperatūru un nokrišņiem tuvu mēneša vidējiem rādītājiem. Tuvāk jūrai nokrišņu būs vairāk kā parasti, bet Austrumlatvijā drusciņ siltāks par vidējo.

Mēneša pirmajā pusē laika apstākļi būšot svārstīgi. Lielākoties saulainas dienas mīsies ar mākoņainām.

Lieldienu laiks (4., 5., 6. aprīlis) pārsvarā būšot bez nokrišņiem. Temperatūra naktīs ap nulli, bet dienās ap +10 grādiem. Kā norāda Bukšs, dažviet iespējams neliels lietutiņš un slapjš sniegs.

Vēlāk aprīlī nokrišņu būs vairāk un temperatūras dienas laikā grozīsies ap +8, +12 grādiem. Naktīs daudzviet iespējamas salnas no -1 līdz - 3 grādiem. Dažviet rietumu, ziemeļrietumu vēji var atnest sniega graudus un slapju sniegu.

Aprīļa vidū nokrišņi būs īslaicīgi un laiks būs salīdzinoši vēss. Temperatūra dienas laikā būšot ap +5...+10 grādiem. Naktīs nereti gaidāma salna.

Vēlāk, laikā ap 20. aprīli un pirms 23. aprīļa kļūs siltāks un temperatūra dienas laikā var sasniegt +17, +18 grādus. Mēneša otrajā pusē, ap 25. aprīli būs vairāk nokrišņu un dienas paliks vēsākas, bet naktis siltākas.

Mēneša beigās, pēc 26. aprīļa, nokrišņi būs īslaicīgi. Dienas gaitā gaiss var iesilt līdz +20, dažviet līdz +22 grādiem. Arī naktis būšot siltas. Šajā laikā iespējami arī pirmie pavasara pērkona negaisi.

Tālāk, kalendārā pavasara pēdējais mēnesis maijs rādās būt silts, pārsvarā saulains un sauss.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:35

Jaunākās diskusijas