Dietoloģe atklāj, kādām jābūt ideālām vakariņām

tautaruna.lv 10.aprīlis 2021, 17:46
 
pexels.com
Kā norāda dietoloģe Valentīna Jakovļeva, vakariņas noteikti ir jāēd, taču tām jābūt dienas vieglākajai maltītei, raksta "Medicina 2.0".

Kā norāda speciāliste, vakariņām vajadzētu ietvert tikai 25 % no ikdienas kaloriju daudzuma. Vakariņām jāsastāv no trīs galvenajiem makroelementiem - olbaltumvielām, taukiem un ogļhidrātiem, bet ar daudz mazāk kalorijām.

Jāizvēlas viegli sagremojamas olbaltumvielas, piemēram, zivis vai vistas gaļa. No ogļhidrātiem jāēd tikai dārzeņi, bet tauki ietver nerafinētas eļļas, kuras pievieno dārzeņiem. Labs vakariņu piemērs ir zivs fileja ar ziedkāpostu biezeni. Tāpat laba izvēle būs dārzeņu sautējums ar vistas gaļas šķēli.

Ja ir problēmas ar kuņģa-zarnu trakta darbību, tad vakariņās ieteicams ēst tikai termiski apstrādātus dārzeņus, bet svaigos baudīt brokastīs un pusdienās.

Vēl viens veselības likums esot, ka jādodas pie miera līdz pulksten 23.00. Ja šis noteikums netiek ievērots, tad tas var būt par iemeslu, kāpēc neuzlabojas pašsajūta un nekrītas svars, pat ja tiek ievērota diēta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:20

Jaunākās diskusijas