Dumpis par vakcinēšanu: Latvijai jāņem piemērs no Dānijas

tautaruna.lv 24.marts 2021, 13:09
 
Dāvis Ūlands/F64
Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis, ka patlaban Latvijai vajadzētu skatīties, ko Covid-19 sakarā dara Dānija.
Kā Dumpis raksta mikroblogošanas vietnē Twitter, Dānija Latvijai kā mazai valstij ir labs piemērs.

"Dānijai pašreiz ir viena no augstākajām vakcinācijas aptverēm Eiropā. Ir arī pasaulē labākā testēšanas un sekvenēšanas sistēma vīrusa monitoringam. Tāpēc arī viņu plāni tuvākajam laikam ir optimistiski. Labs piemērs mums kā mazai valstij," raksta Dumpis.

Tikmēr komentāros cilvēki norāda, ka valstij trūkts skaidra komunikācija ar iedzīvotājiem pozitīvā nozīmē.

"Dānija, piemēram, paziņoja, ka tad, kad lielākā daļa 50+/riska grupas būs vakcinētas, ierobežojumus lielā mērā atcels. Mums vispār par šo nerunā. Ir pātaga, bet nav burkāns. Un tas neveiciena konstruktīvu sadarbību un dialogu. Ja pateiktu, ka, teiksim, orientējoši maija sākumā būs nopotēts gana liels %, lai varētu daudzmaz sākt normālu dzīvi, tad būtu daudz vieglāk gūt atbalstu drošības pasākumiem - īpaši, ja runa ir par vēl striktākiem," teikts kādā komentārā.

Tikmēr, kā vēstījām, Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) ir "visa ticība", ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) un Veselības ministrija (VM) paveiks nepieciešamos darbus masu vakcinācijas kapacitātes nodrošināšanai.

Valdības vadītājs atzīmēja, ka ir apmēram pusotra nedēļa līdz 1.aprīlim, kad ir jābūt gatavai masu vakcinēšanas kapacitātei un spējai. "Šķiet, vēl ir ceļš ejams, bet man ir visa ticībai Pavļuta kungam un Veselības ministrijai, ka viņi šo darbu līdz galam arī veiks," uzsvēra Kariņš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:48

Jaunākās diskusijas